مشاوره حقوقی رایگان - فروش ملک مشاع

با سلام
ملکی رو سال 95 از کسی خریدم و حالا یکی اومده میگه من همین ملک رو سال 82 از برادر مالک شما خریدم و داره ساخت و ساز توش میکنه ، فروش مال غیر شکایت کردم ، دادگاه کارشناس معرفی کرد و مالک من گفته ملک پدری بوده و مشاع ، حال سوالم اینه که :
- در چه صورت فروش ملک مشاع فروش مال غیر حساب میشه ؟
- چطور میتونم فروش مال غیر رو تو این موضوع ثابت بکنم ؟
ممنون از همه اساتید .

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام در ملک مشاع هر یک از مالکین مال مشاع میتوانند سهم خود را بفروشند و این فروش مال غیر نیست

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز ب بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد. در فروش مال غیر باید جنبه سو نیت احراز شود

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
اگر ملک مشاع باشد فروش مال غیر محضر نیست

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

چون افراز نشده اگر سهم خود را بفروشد ایرادی ندارد اما نسبت به سهم دیگران بدون اذن معامله فضولی یا فروش مال غیر محسوب میشود.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر ثابت بشه فروشنده مالک تمام یا قسمتی از ملک مورد معامله نبوده در این صورت فروش مال غیر قابل اثبات است.
در صورتی که قسمتی از مورد معامله مال غیر باشد نسبت به مال غیر معامله باطل است.

محمد صفری

جناب آقای محمد صفری :

سلام و عرض ادب
موضوع نیاز به بررسی دارد .

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر مشاع بوده هریک از شرکا میتواند سهم الشرکه خود را بفروشد ولی تصرف در آن نیاز به رضایت شریک دارد

محمد سلیمی افشارجقی

جناب آقای محمد سلیمی افشارجقی :

باسلام
اگر سهم خود را فروخته باشد جنیه کیفری ندارد در ملک مشاع مثلا اگر شخص دو دانگ از شش دانگ ملک را مالک باشد فقط می تواند دو دانگ ملک را بفروشدواگر چهار دانگ بفروشد نسبت به دو دانگ، فروش مال غیر است.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

به نسبت سهم خود مجاز افزون بر آن معامله فضولی است

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

باسلام و احترام

موضوع نیاز به بررسی مدارک و دلایل دارد ضمن اینکه بطور کلی بحث ماهیت حقوقی دارد و چون هریک نسبت به خرید سونیتی نداشته و با بررسی کارشناسی مربوطه احقاق حق لازم محرز خواهد شد.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

همیکه فروشنده مالک مشاعی ملک باشد ولی به شما بدون ذکر مشاعی بودن فروخته باشد فروش مال غیر کرده و مجازات دارد

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام وقت شما بخیر جواب سوال شما نیازمند بررسی دقیق و سنجیده و جامع است⚖⚖

نازنین نبی زاده

سرکار خانم نازنین نبی زاده :

سلام وقت بخیر کاربر گرامی فروش مال مشاع فروش مال غیر نیست و فرد میتونه در سهم خودش تصرف حقوقی انجام بده ولی اگر مربوط به سهم دیگری باشه معامله فضولی و قابل تنفیذ و رد میباشد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
اگر ملکی بین چند شریک ، مشاع باشد هیچکدام از شرکا نمیتواند بدون اجازه سایر شرکا ، در ملک ساخت و ساز نماید یا ملک مشاع
را به صورت مفروز به دیگران انتقال بدهد

و اینکه آیا جرم فروش مال غیر ، در فروش مال مشاع به صورت مفروز ، محقق میشود یا خیر اختلافی است

و در صورت فروش مال مشاع به
صورت مفروز ، با دفاع دقیق میتوان جرم فروش مال غیر را اثبات کرد

فاطمه زارع

سرکار خانم فاطمه زارع :

اگر بیشتر از سهم خودش فروخته فروش مال غیره نسبت ب زیاده

سجاد یاوری

جناب آقای سجاد یاوری :

با سلام... اگر مالک مشاعی مازاد بر سهم مشاعی، مبادرت به انتقال نماید، بزه فروش مال غیر محقق می شود... با توجه به سهم فروشنده و مقایسه آن با سهم فروخته شده به شما در بیع نامه

جواد قاسمی

جناب آقای جواد قاسمی :

سلام مالک مشاع چنانچه به اندازه سهم الارث خود فروخته باشد فروش مال غیر ننموده است. باید مدارک شما بررسی شود

یک وکیل :

با سلام
رویه قضایی در فروش مال مشاعِ یکی از شرکا بیشتر تمایل به عدم احراز سو نیت دارد بعلت مالکیت در جز جز مال بدین صورت نمیتوان نظر کلی در این رابطه داد چنانچه یکی از شرکا بیش از سهام مشاعی خود را منتقل نماید امکان احراز سو نیت از سوی مرجع قضایی فراهم است.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

ملک‌مشاع را میتوان فروخت ولی تصرف دران با اجازه سایر مالکین است

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
طبق رای واحدت رویه اگر شریکی بدون اذن شریک دیگر تصرفی در ملک انجام دهد تصرف عدوانی به وقوع پیوسته است.

مصطفی نجمی نژاد

جناب آقای مصطفی نجمی نژاد :

درود.فروش مال غیر در ملک مشاع مصداق پیدا نمیکند

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

نیاز به بررسی اوراق پرونده.
در صورت اثبات علم و عمد

پوریا مجیدیانی

جناب آقای پوریا مجیدیانی:

با سلام
در مال مشاع تصرف شرکا به بدون اذن شرکای دیگر منع قانونی دارد لذا پیشنهاد می شود از کمک یک وکیل دادگستری بهره ببرید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر صرفا سهم مشاعی خودرا فروخته باشد منعی نیست در غیر اینصورت جرم وقابل تعقیب است

مرتضي  خان محمدي

جناب آقای مرتضي خان محمدي :

سلام وقت بخیر ظاهرا ملک ورثه ای بوده و بعداز فوت مورث (پدر متوفی شما ) هر کدام از شما و بقیه ورثه بطور قهری مالک سهم الارث خویش شده اید و برای فروش کل ملک هیچ کدام از ورثه حق ندارد کل ملک را بفروشد مگر با موافقت همه یا داشتن وکالت از سوی همه ورثه بنا براین برادر شما اگر کل ملک را فروخته نسبت به سهم شما مرتکب فروش مال غیر شده است که در حکم کلاهبرداری می باشد و شما می توانید تقاضای تعقیب کیفری نامبرده را از دادسرای محل وقوع ملک به عمل آورید

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربر گرامی هریک از برادران در صورت فروش مازاد مالکیت خود به غیر انتقال دهند مرتکب جرم انتقال مال غیرشده اند. با ارائه مبایعنامه ها میزان فروش و تحقق جرم قابل اثبات است.

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام در ملک مشاع هر یک از مالکین مال مشاع میتوانند سهم خود را بفروشند و این فروش مال غیر نیست ولی تصرفات مادی خریدار منوط به رضایت مالکین مشاع دارد

مجید حق شناس

جناب آقای مجید حق شناس :

سلام باید مدارک بررسی شود