مشاوره حقوقی رایگان - صندوق تامین خسارت بدنی

با سلام و وقت بخیر
مادر یکی از دوستان بعد از جراحی پیوند کلیه با قصور پزشکی فوت میکنه که پزشک 14درصد مقصر اعلام میشه
حالا سوال اینه ایا میشه از صندوق تامین خسارات مابه التفاوت را گرفت چرا که تا یک سوم دیه زن و مرد مساوی هست
و اینکه چه مدارکی لازم و باید چه اظهارتی در لایحه بنویسم
ممنونم بابت پاسخگوی

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

خیر
صندوق تأمین خسارت‌ های بدنی، نهاد بیمه‌ای عمومی، غیر دولتی و مستقل است که برای حمایت از کسانی که در حوادث رانندگی دچار زیان شده‌اند و امکان دریافت خسارت از مقصر یا شرکت بیمه را ندارند، ایجاد شده است. بر اساس ماده 10 قانون بیمه اجباری شخص ثالث، در صورتی که بنا به یکی از دلایل زیر افراد زیان‌دیده در حادثه رانندگی نتوانند از مقصر خسارت دریافت کنند، صندوق تمین خسارت‌ های بدنی این خسارت را جبران خواهد کرد:

بیمه‌نامه نداشتن مقصر یا انقضای بیمه‌نامه وی
شناسایی نشدن مقصر حادثه
عدم کفایت پوشش مالی بیمه‌نامه ناشی از افزایش مبلغ ریالی دیه

تعلیق یا لغو پروانه فعالیت شرکت بیمه
صدور حکم توقف یا ورشکستگی شرکت بیمه
خسارت‌های بدنی خارج از تعهدات شرکت بیمه‌گر
نکته: همانطور که از نام این صندوق مشخص است، این نهاد وظیفه تأمین خسارات جانی و بدنی ناشی از حادثه رانندگی را بر عهده دارد؛ نه خسارت‌های مالی.