مشاوره حقوقی رایگان - پیش فروش یا فروش قبل از ساخت (کلنگی)

با سلام و ادب. بنده با دو برادرم یک خانه کلنگی را به ارث برده ایم. او می خواهد از آن چند واحد آپارتمان بسازد که دو و نیم سهم از 8 سهم متعلق به من است. اکنون هزینه ی ساخت آپارتمان را ندارم. یکی از برادرانم می گوید پیش فروش کن. می خواستم بدانم با توجه به اینکه همه هزینه های کسب پروانه را هم پرداخت کرده ام اگر بخواهم آپارتمان آتی خود را پیش فروش کنم چند درصد باید از قیمت آپارتمان ساخته شده ی خود کم کنم. کلاً روند پیش فروش باید به چه صورت باشد. هزینه های کسب پروانه هم به من می رسد؟ اگر بصورت کلنگی بخواهم بفروشم بهتراست یا به صورت پیش فروش؟ با سپاس فراوان

پاسخ ها :

یک وکیل

پیش فروش آپارتمان تابع مقررات ساخت هست و بدون رعایت آن مقررات تو دردسر می افتید. ضمنا نحوه پیش فروش کردن و درصد هزینه ها در همان مقررات مشخص هست

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

در مال مشاع هیچ یک از شرکا حق اجبار برای ساخت دیگری را ندارند
دوم اینکه پیش فروش اپارتمان تابع ضوابط و شرایط قانون پیش فروش سال 1389و بطور رسمی است
سوم انکه تا درصدی از ساخت و ساز امکان پیش فروش میسر نخواهد بود و .......