مشاوره حقوقی رایگان - پارکینگ مزاحم

با تشکر از راهنمایی های داهیانه شما. ما در یک مجتمع پنج واحدی زندگی می کنیم که چهار واحد آن دارای پارکینگ می باشد. پارکینگ طبقه هم کف پارکینگ مزاحم است و جلوی دو تا از ماشین های طبقه دوم و سوم را هنگام پارک ماشینش سد می کند. و همکاری لازم را با سایر همسایگان برای برداشتن به موقع ماشین نمی کند. پارکینگ ایشان درست جلوی درب ورودی واقع است که سد معبر مضاعف است در هنگام . لازم به ذکر است که این پارکینگ سند هم دارد. آیا راهی برای خذف این پارکینگ وجود دارد

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام

خواسته ابطال سند ملک دارای پارکینگ مزاحم توسط برخی در دادگاه های عمومی مطرح می گردد این در حالی است که اقدام مبنایی چنین است:
که ابطال این امر نیازمند اقدام مقدماتی برای ابطال پایانکار در دیوان عدالت اداری است و بعد از آن اقدام به ابطال سند مالکیت در قسمت پارکینگ مزاحم گردد. (امری سخت و طاقت فرسا و نیازمند کارشناسی دقیق)

احداث پارکینگ و رفع کسری آن به صورت پارکینگ مزاحم قاعدتا ممنوع است اما در صورت تجویز طرح تفصیلی شهر مربوطه این امر مجاز است. به عنوان مثال مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون طرح تفصیلی تهران مصوب 28/3/1398 به شماره 42069 / 300 در بند 3 مقرر داشته: «به منظور ایجاد زمینه تشویق جهت نوسازی بافت¬های هدف بازآفرینی شهری (بافت¬های فرسوده) احداث پارکینگ مزاحم در پهنه مسکونی R به صورت یک به یک (فقط مزاحم یک واحد) در محدوده¬های هدف (فرسوده) مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مجاز می¬باشد.»