مشاوره حقوقی رایگان - اعطای آزادی مشروط

سلام
این حقیر سال91 بدلیل آدم ربایی محکوم به 15 سال حبس شدم و در این مدت با تشویق دادستان عزیز، موفق به ادامه تحصیل و اخذ مدارک دانشگاهی از دانشگاههای معتبر و دولتی کشور شدم و سال گذشته نیز با تشویق دادستان و عنایت خداوند، موفق به کسب رتبه 2 آزمون دکترا شده و اکنون ترم 2رشته مدیریت در دانشگاه فردوسی مشهد میباشم، با توجه به اینکه مبلغ 300میلیون تومن برای اخذ رضایت شاکی برای هم جرمم پرداخت کردم (بدلیل اینکه موضوع آدم ربایی مشکل شخصی من بود و ایشون از روی معرفت همراه من در این جرم شریک شده بود، مبلغ درخواستی شاکی جهت اخذ رضایت برای هم جرمم را پرداخت و ایشان پس از گذراندن7سال آزاد شدند) اکنون قادر به پرداخت مبلغ سنگینی که شاکی جهت اخذ رضایت برای من در نظر گرفته را ندارم، و نیز با توجه به اینکه اذرماه سال جاری، محکومیت من به نصف میرسد و 7سال و 6ماه از مدت محکومیتم خواهد گذشت و حسن اخلاق این حقیر که مورد تایید ریاست زندان و دادستان هم میباشد و نکته اصلی سوال اینکه در مدت محکومیت سعی در ادامه تحصیل و کسب رتبه های برتر چه در مقطع ارشد چه در آزمون دکترا، ایا امکان اعطای ازادی مشروط به بنده از سوی قضات محترم میباشد یا ملاک آنها جهت این امر فقط رضایت شاکی محترم هست و دلخوش به مدارک و مدارج و حسن اخلاق نباشم.

امیدوارم منظور خود را واضح بیان کرده باشم و کارشناسان خبره شما، این بنده گناهکار را از سردرگمی در آورند، منتظر پاسخ شما بزرگواران هستم، باتشکر از گروه و همکاران متعهد شما، زندانی ع.ج

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

باسلام
مرحبا به همتت و انشاالله که موفق باشید .
به تجویز ماده 58 قانون جدید مجازات اسلامی دادگاه صادر کننده حکم می تواند به پیشنهاد دادستان یا قاضی اجرای احکام پس از گذراندن نصف حبس در مورد محکومان به حبس بیش از 10 سال و در سایر موارد پس از تحمل یک سوم مجازات با رعایت شرایط زیر حکم به آزادی مشروط راصادر کند:

- محکوم در مدت اجرای مجازات همواره از خود حسن اخلاق ورفتار نشان دهد.
- حالات و رفتار محکوم نشان دهد که پس از آزادی، دیگر مرتکب جرمی نمی شود.
- به تشخیص دادگاه محکوم تا آنجا که استطاعت دارد ضرر وزیان مورد حکم یا مورد موافقت مدعی خصوصی را بپردازد یا قراری برای پرداخت آن ترتیب دهد.
- محکوم پیش از آن از آزادی مشروط استفاده نکرده باشد.

در مورد اینکه رضایت شاکی رابگیرید قانون فقط در مورد جبران خسارتیکه به شاکی وارد گردیده صحبت نموده و اینچنین است : به استناد بند (پ) ماده 58 قانون جدید مجازات اسلامی محکوم تا آنجا که استطاعت دارد باید ضرر و زیان مورد حکم یا مورد موافقت مدعی خصوصی را بپردازد یا قراری برای پرداخت آن ترتیب دهد و این یکی از شرایط اعطای آزادی مشروط در کنار دیگر شرایط مقرر در ماده 58 است که باید به تشخیص دادگاه صادرکننده حکم برسد.
پس بر این اساس میتوان گفت : در این مورد صدور حکم آزادی مشروط منوط به جلب رضایت و جبران تمام و کمال ضرر و زیان شاکی خصوصی نیست بلکه این دادگاه است که تشخیص می دهد شخص محکوم چه اقدامی برای جبران ضرر و زیان شاکی خصوصی باید انجام دهد.در این حالت دادگاه استطاعت محکوم را در نظر می گیرد بنابراین ممکن است صدور حکم آزادی مشروط را منوط به جبران کلیه خسارات کند و ممکن است ترتیبی دیگر برایی جبران آن اتخاذ کند.