مشاوره حقوقی رایگان - مصادره کامیون لیزینگی

سلام بنده یک کامیون از لیزینگ اجاره به شرط تملیک گرفتم و تحویل راننده دادم که در کامیون مذکور چهل کیلو تریاک کشف شد در بازجویی اول شخصی که همراه راننده من بود کل مواد را به عهده می گیرد و راننده بنده اظهار بی اطلاعی میکند و خود را مالک معرفی میکند ولی در جلسات بعدی شخصی که مواد را به عهده گرفته بود اظهارات خود را تغییر می دهد و میگوید مواد متعلق به هردو نفرما بوده باوجود اینکه بنده هیچ نقشی در این ماجرا نداشتم و از لحاظ قانونی ثابت شده مدارک مالکیت را به دادگاه ارائه دادم و حتی راننده من هم بارها ادعای خود مبنی بر مالکیت خود را در حضور قاضی تکذیب کرده و هیچ گونه مدارک و مستندات قانونی بر مالکیت ایشان وجود ندارد قاضی به اقرار مالکیت کذب ایشان در باز جویی اول اکتفا کرده و حکم مصادره کامیون را صادر کرده سوال اینکه آیا مرجعی بجز خدا برای شکایت و اعتراض به این حکم هست

پاسخ ها :

عادل بابایی

عادل بابایی :

سلام به کمک وکیل تجدیدنظر خواهی کنید

یک وکیل

فقط حق اعتراض ثالث دارید

ایرج اوسطی

جناب آقای ایرج اوسطی :

سلام بسیاری از آرا در تجدید نظر خواهی نقض میشوند

ایرج اوسطی

جناب آقای ایرج اوسطی :

حق تجدیدنظرخواهی برای متهمین و اعتراض ثالث برای شما

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

1-ماده 30 قانون مبارزه با مواد مخدر یکی از مواد کلیدی و با اهمیت در پرونده های مرتبط با جرائم مواد مخدر میباشد چرا که چرخه اصلی قاچاق مواد و انتقال و جابه جایی آن و اساس توزیع مواد توسط وسایل نقلیه صورت می‌پذیرد.

2-وسیله نقلیه موضوع این قانون هر نوع وسیله نقلیه ای است که از آن برای جا به جایی و انتقال از محلی به محل دیگر استفاده می شود اعم از زمینی؛دریایی؛هوایی. حتی دوچرخه ای که از آن برای حمل مواد استفاده می شود می‌تواند مشمول ضبط قرار گیرد زیرا ماده 30 مقید به قید موتوری نشده است.

*3-لزوم احراز حامل بودن وسیله نقلیه برای ضبط آن*
ملاک حامل شناخته شدن وسیله نقلیه عرف است و قصد حامل و ملاک عرفی تاثیر گذار میباشد و اصولا در صورتی که موادی در وسیله نقلیه جاسازی شده باشد(اعم از ساخت یا تعبیه جاسازی) خودرو حامل مواد شناخته می‌شود زیرا دستکاری در خودرو برای ساخت جاسازی یا تعبیه آن دلالت قطعی بر قصد حامل به استفاده خودرو برای حمل مواد دارد.

*4-ضرورت احراز مالکیت حامل.*
برای فراهم شدن امکان قانونی ضبط وسیله نقلیه لازم است مالکیت حمل کننده ثابت شود و به همین دلیل است که مقام تعقیب در ابتدای تحقیقات در خصوص مالکیت اتومبیل از متهم تحقیق مینماید.

*5-ضبط سهم مشاعی مالک از خودرو*
به موجب نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه(7/1962) ضبط سهم مشاع اتومبیل حامل مواد مخدر به نسبت میزان مالکیت محکوم علیه بلا اشکال است در این صورت مالکیت دیگر مالکین مشاعی به میزان سهم خود به اعتبار خود باقی است.

*6-لزوم احراز اذن و اطلاع مالک خودرو از حمل مواد.*
در صورتی که حمل مواد بدون اذن و اطلاع مالک وسیله نقلیه صورت گرفته باشد امکان ضبط آن وجود ندارد.