مشاوره حقوقی رایگان - الزام به تهیه مسکن و اثاثیه منزل یا طلاق

سلام من زوجه هستم و 1 سال و 3 ماهه در عقد هستم زوج با خانوادش مشکل داره و هیچ کمک مالی بهش نمی‌کنند و اوهم همیشه این موضوع را می‌گوید و یادآور می‌شود بدون کمک نمیشود زندگی برای من درست کند در حال حاظر خونه پدر و مادر من زندگی می‌کنیم توی اتاق من زندگی برای من بسیار سخت شده و رفتارش با من نمیخونه و اختلافات شدیدی پیدا کردیم طوری که بنده درمانده و عاجز میشوم و گاهی حتی فکر خودکشی می افتم و احساس میکنم گیر کرده ام و خانواده ام مخالف طلاق هستند و با خانواده خودم هم سخته زندگی کنم و برایم ایجاد عذاب شده و زندگی برایم سخت است زوج هیچگونه مراسمی اعم از خواستگاری یا عقد یا هرچیز دیگری برای بنده فراهم نکرده هیچگونه اثاثیه تهیه نکرده و هیچ منزل مستقلی هم نداریم و برای من سخت است و هر زمان که صحبتش را میکنم طوری رفتار می‌کند انگار درخواست من زیاد و اشتباه است حتی حلقه طلا هم نخریده است و همیشه من را تهدید می‌کند که طلاق از طرف زن سخته و تونستی برو بگیر میخواستم ببینم میتوانم اورا ملزم به تهیه ی مسکن و اثاثیه کنم و اینکه برایم مراسم در حد خانواده ام بگیرد یا در غیر اینصورت ملزم به طلاق بنده شود یا خیر؟

پاسخ ها :

یک وکیل :

استان :

با سلام بله عدم پرداخت نفقه و عدم برگزاری جشن ازدواج و مقدمات آن از دلایل اثبات کننده عسر وحرج شما برای گرفتن حکم طلاق است .

يحيي  چقازردي

جناب آقای يحيي چقازردي :

دوست عزیز من خاطرم هستش که شما چند وقت پیش همین سوال رو مطرح و جواب دریافت کردید علی ایحال در اجرای ماده 1114 قانون مدنی زن باید در منزلی که مرد محیا میکنه سکونت داشته باشه و از طرفی ماده 1115 میگه مرد باید مسکن علیحده محیا کنه یعنی مستقل و جدا نه اینکه مثل این آقا که در یک اتاق سکونت دارن.اشتباه شما از اونجا شکل گرفته از ابتدا شروع زندگی مشترک رو در یک اتاق و اونهم منزل پدر خودتون قبول کردین .بهر حال این موضوع چنانچه ادامه پیدا کنه از موارد عسر و حرج تلقی و طلاق هم میتونه در پی داشته باشه

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

زندگی مشترک بر مبنای تفاهم و مساعدت و شراکت پیش می رود هر کسی بسته به موقعیت زمان و مکان و شخصیت خود و طرف مقابلش میتواند تشخیص دهد که این مشارکت ثمری دارد یا ندارد.بعد از هجده سالگی فرض بر این است که افراد رشید هستند و توان اداره زندگی خود را دارند. خانواده همسر شما وفق قانون هیچ الزامی ندارند که مایحتاج زندگی همسر شما را فراهم کنند اگه مساعدتی هم کنند لطف کرده اند. اینکه میفرمایند طلاق از جانب زن سخته در مورد شما صدق نمیکنه.شما میتونید ایشان را از خانه خودتان بیرون کنید و از طریق دادگاه الزامشان به تهیه مسکن و اسباب زندگی را بخواهید اگه نتوانست در مهلت معین مسکن در شان شما فراهم کنه و نفقه بده و الزامش هم بی ثمر باشه بعدش میتونید طلاق بگیرید و مهریه خودتان را هم مطالبه کنید. وظایف مرد در قانون مشخص شده است قانون مرد را مکلف میکند مسکن و نفقه زوجه را فراهم کند از عهده خرج و مخارج خانواده اش بر بیاید.در سایر مواردی که عنوان کردید مثل تمایل و تفکر انتحار داشتن بهتر است از مشاور خانواده یا روانشناس مشورت بگیرید در حیطه تخصص و صلاحیت بنده نیست. ما وکیل هستیم و از جنبه قانونی موضوع را بررسی میکنیم.شما وفق قانون حقوقی بر ذمه زوج دارید اگه الزامش کردید که حق شما را بده ولی نتیجه نگرفتید بعدش حق خواهید داشت طلاق بگیرید.در شرایط کنونی شما هیچ الزامی به تمکین ندارید چون زوج شرایط و مقدمات زندگی مشترک را برایتان فراهم نکرده است. شررایطی که شما در آن قرار گرفتید با شرایط زوجه ای که زندگی دایر دارد و نفقه میگیرد یکسان نیست.طلاق از طرف زوجه ای که در شرایط شماست سخت نیست بلکه سهل هم هست چون زوج به تکلیف خود عمل نکرده است.ضمنا جهیزیه ای که دختر میبرد مبنای قانونی ندارد این وظیفه مرد است که اسباب و اثاث منزل را تهیه کند.این عرف غلط جهیزیه بردن زوجه به خانه زوج را قانون به رسمیت نشناخته است هر چند از آن حمایت کرده ولی برای زوجه تکلیف نکرده که جهیزیه ببرد بلکه صراحتا تهیه اسباب و اثاث منزل را بر ذمه مرد گذاشته است.اگر به فکر انتحار افتادین سریعا از روانشناس کمک بگیرید بهرحال شرایط شما نرمال نیست شاید هر فرد دیگری جای شما بود چنین تجربه ای داشت به این فکر میوفتاد.فراموش نکنید که شما میتوانید شرایط را تغییر بدهید الزامی به پذیرفتن زوج در منزل خودتان ندارید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله شما باید دادخواست مطالبه نفقه و الزام زوج به تهیه مسکن مستقل همراه با تمام وسایل را مطرح نمایید
و طبق قانون زوج مکلف به تهیه منزل مستقل است

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز ب بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

محمد  رضايي

جناب آقای محمد رضايي :

سلام بله شما باید دادخواست مطالبه نفقه و الزام زوج به تهیه مسکن مستقل همراه با تمام وسایل را مطرح نمایید

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

دادخواست الزام به تهیه مسکن مستقل و اثاثیه منزل مطرح نمایید