مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه اجرت المثل و مطالبه هزینه دادرسی و رسیدگی به صلح و سازش در شورای حل اختلاف

با سلام. میخواستم بدونم چون من عدم تمکین خانممو زدم ایشون هم به فاصله یک روز مانده ادعای اجرت المثل کرده،و من تو دوران 30 روزه ای که رفته بود صلح کردم و ایشان را دعوت به خانه کردم و دوباره بحث کردیم ...و همان روز که صلح کردیم مبلغ 50 هزار تومن بابت این که دوباره صلح کردیم به عنوان خرجی براشون زدم ولی دوباره برنگشت که گفت 30 روزه نیستم برام 50 تومن زدی؟؟گفتم خب برگرد من خرجیتو میدم مگه تو تو خونه من هستی اخه....میخوام بدونم در صورت رد عدم تمکین من ،من محکوم به پرداخت اجرت المثل میشم یا نه؟؟و یا هردوی اینها هم نفقه هم اجرت المثل،میگم باتوجه به این که ما داشتیم باهم صلح میکردیم ولی نشد که برگرده....

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بله اگر زن ناشزه باشد نفقه تعلق نمیگیرد اما مستحق دریافت اجرت المثل ایام زندگی مشترک و معریه میباشد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

از روزی که اجراییه حکم تمکین صادر شده و نیامده نفقه تعلق نمی گیرد در غیر این صورت حتی اگر خونه باباش باشه نفقه برعهده شماست.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود اجرت المثل ایام زندگی به قوت خود باقی است و قابل پیگیری است و مطالبه

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام نفقه زوجه باید پرداخت گردد و ماهیانه به حساب ایشان واریز نمایید مگر حکم قطعی نشوز زوجه صادر گردد و زوجه حاضر به برگشت به زندگی مشترک نشود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
پرونده تمکین ارتباطی به اجرت المثل ندارد.
اگر حکم الزام به تمکین بگیرید از تاریخ صدور حکم نفقه تعلق نمی گیرد.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر زن ناشزه باشد نفقه تعلق نمیگیرد اما مستحق دریافت اجرت المثل ایام زندگی مشترک و معریه میباشد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
اجرت المثل ایام زوجیت ربطی به تمکین ندارد و باید بپردازید ،
آنچه که با تمکین ارتباط دارد نفقه است که در صورت نشوز به زن تعلق نمی گیرد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر ثابت شود حضور نداشته اجرت المثل منتفی است

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

دوست عزیز اجرت المثل ارتباطی به تمکین همسر شما ندارد در واقع اجرت المثل بابت کار هایی بوده که همسر شما در زمان زندگی مشترک در منزل شما انجام داده است مثلاً جارو کردن و یا اتو کشیدن و یا هر نوع پخت و پز و غیره جزء وظایف زن نبوده است و زوجه بابت این موارد می‌تواند از شما مطالبه دستمزد نماید البته شرط هایی دارد که در ماده 336 از قانون مدنی و در تبصره آن به آنها اشاره شده است در صورتی که آن شروع به صورت دقیق بررسی گردد می توانیم در پرونده اجرت المثل نیز رای به نفع شما صادر گردد در واقع همسر شما باید تمام شرکت هایی که در تبصره ماده 336 قید شده است را اثبات نماید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام نفقه زن می بایست ماهیانه به حساب ایشان واریز شود در صورتی که حکم قطعی نشوز صادر شود از آنزمان مستحق نفقه نمی باشد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اجرت المثل بابت کارهایی است که زوجه بدون قصد تبرع انجام داده و اصولا ارتباطی به نفقه ندارد میزان هر دو را کارشناس تعیین میکند.تا زمانی که نشوز زن ثابت نشود به وی نفقه تعلق میگیرد.

محمد  رضايي

جناب آقای محمد رضايي :

سلام نفقه هیچ ارتباطی با اجرت المثل ندارد و شما باید نفقه را از تاريخ ترک منزل نفقه ايشان را پرداخت کنید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
شما نسبت به عدم پرداخت نفقه می توانید اقدام کنید اما نسبت به مهریه و اجرت المثل ایام زوجیت ، حق زن در مطالبه آنهاست.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
به هر دو محکوم می شوید

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

زن مستحق نفقه در شأن
و اجرت المثل كارهاي انجام يافته
و مهريه مورد توافق است
اگر علاقه اي به استمرار زندگي مشترك نداريد
ابتدا به مشاوران خانواده مراجعه نماييد

و اگر سودمند نيست با مراعات احترام طبق
موازين طلاق دهيد

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

اجرت المثل ارتباطی به دعوای نفقه ندارد تنهادر صورت صدور حکم به عدم تمکین زوجه نفقه به ایشان تعلق نمیگیرد

کبری پیرداده بیرانوند

سرکار خانم کبری پیرداده بیرانوند :

سلام ، نفقه فرع بر تمکین است ، اگر رأی تمکین به نفع شما صادر شود زوجه مستحق نفقه نیست ، راجع به اجرت المثل همسر شما باید اثبات کند امور خانه را با دستور شما انجام داده است .

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

اجرت المثل ربطی به تمکین ندارد در صورت گرفتن حکم عدم تمکین نفقه به ایشان تعلق نمیگیرد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

اجرت المثل ایام زوجیت قابل مطالبه است

نعیم محمدی

جناب آقای نعیم محمدی :

سلام هر دو را باید پرداخت کنید ، البته در صورت اثبات نشوز همسرت نفقه تعلق نمی‌گیرد

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

اجرت المثل صرفا به ایام زندگی مشترک تعلق میگیرد و به ایامی که طرفین جدا از هم ولو قبل از وقوع طلاق تعلق نمی گیرد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر تمکین شما رد شود محکوم به اجرت المثل ونفقه هستید