مشاوره حقوقی رایگان - معامله فضولی و تبانی فضول و مالک

بنده ملکی را با برادرم در سال 91 خریدیم و مبایعه نامه و سند ملک به نام همسر برادرم تنظیم کردیم و تمام ثمن تدسط ما پرداخت شد و ذیل مبایعه نامه را برادرم بجای همسرش و خریدار امضا کرد.بعد از دوماه 6 دانگ ملک توسط برادرم به من فروخته شد و باز هم بجای فروشنده که همسرش بودامضا زد.تقریبا 3 سال بعد برادرم اقدام به اخذ وکیل دادگستری کرد و باز وکالتنامه وکیل را بجای همسرش امضا کرد و تحت عنوان جعل از من شکایت ورد.لازم به ذکر است وکالتنامه فروش را هم برادرم بجای همسرش امضا زده بود.از آنجا که رویه و روال برادرم این بود که کلیه معاملاتش را بنام همسرش انجام میداد. ضمن اینکه شاهد دارم که همسرش به من تبریک گفت و حتی بخشی از ثمن را به حساب برادر زن برادرم واریز کردم.الان در تبانی با همدیگر هستند و کلا زن برادرم منکر شده .خواهشمندم راهنمایی کنید ..ممنونم

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

موضوع این نیست که برادرتان به جای همسرش امضا میکردند موضوع این است که شما با علم به اینکه مالک واقعی همسر اوست پذیرفتید که ایشان امضا کنند. قانون بین عالم به معامله فضولی و جاهل به آن فرق قایل شده است. لهذا چنانچه معامله به سبب عدم تنفیذ مالک بهم بخورد عالم حق رجوع به عوض دارد اما جاهل حق خواهد داشت غرامت بگیرد.این امر در مملکت ما که اقتصاد ثبات ندارد توفیر زیادی به حال متعاملین دارد.اما در خصوص اینکه همسرش معامله را تنفیذ نموده اند یا خیر باید بررسی دقیقتری صورت بگیرد صرف سکوت یا قول شفاهی مکفی نیست.نیاز هست جزئیات بیشتری معلوم شود از این رو پیشنهاد میکنم حتما حضوری یا تلفنی با وکیل صحبت کنید.علی الظاهر از معلوماتی که دادید برمیاد که معامله تنفیذ شده باشد. در مورد ادعای جعل هم چنانچه امضا توسط برادرتان درج شده باشد و مدارک مثبت تادیه ثمن موجود باشد اقدام کیفری ایشان مثمر ثمر نخواهد بود.کارشناسان خط اغلب قادرند تعلق امضا به افراد را تمیز بدهند ولو اینکه فرد امضای اصلی خود را درج نکرده باشد همین مقدار که آن امضا از سوی آن فرد صادر بشه برای کارشناس کفایته