مشاوره حقوقی رایگان - تغییر کاربری فضای مشاع

با سلام
بنده در یک مجتمع 4 طبقه 16 واحدی ساکن هستم که 13 واحد پارکینگ دارند. یکی از پارکینگها در محل چال آسانسور بوده که سازنده آن را تبدیل به پارکینگ کرده و در سند هم قید شده و مشکلی نیست . الان با تصمیم جمعی قرار بر احداث آسانسور گرفته شده و برای حل معضل پارکینگی که در محل چال آسانسور هست قرار شده که در راهروی مشاع پشت ساختمان یک محل دائم مسقف برای ایشان درست شود در جهت پارک خودرو . همه ی مالکین هم در دفترخانه به صورت رسمی به ایشان حق استفاده از این فضا را برای مدت نامحدود بدهند .و ایشان هم در صورت فروش ملک به غیر این مطلب را به اطلاع خریدار برساند .
و اگر هریک از مالکین هم ملکش را فروخت این مطلب ذکر شود و رضایت سایر مالکین اعلام شود .
حال سوال اینجاست که
1- آیا قرار دادن این شروط در رضایت نامه ی محضری ، قابل قبول برای دادگاه حکمیت در صورت شکایت احتمالی یکی از مالکین امضا. کننده یا خریداران بعدی میباشد ؟
3- در صورت فروش ملک هر یک از ساکنین ، آیا مالک جدید میتواند از توافق خارج گردد ؟
و در نهایت در صورت فروش واحد مالک جدید به استناد نقشه تفکیکی پارکینگ و قید حدود آن در بنچاق و عروض آن در سند میتواند ادعای پارکینگ خود را بکند یا خیر ؟
با سپاس بی پایان

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

در ابتدا باید گفته شود سوال شما پرونده کامل است و صرفا با یک سوال و جواب شما را به راه حل نمیرساند

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

باسلام
اپرسشتان بصورت اجمالی بود و نفرمودید مغایر با پایان کار هست یاخیر
ولی درکل چنانچه پارکینگ جدید مغایر با پروانه ساخت و تخلف محسوب نشود رضایت محضری و اطلاع مالکین به خریداران بعدی و قید در مبایعه نامه درست است و برای خریدار جدید حقی ایجاد نمیکند

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اری چنین امکانی متصور است...

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

باسلام،ممکن هست بعدا چنین ادعایی را داشته باشد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر کارشناسی و اظهار نظر با گفتگوی متقابل دارد

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

نیاز به بررسی بیشتر کارشناسی و اظهار نظر با گفتگوی متقابل دارد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام هرچند توافقات برای طرفین الزام آور است ولی برای اشخاص ثالث خیر

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

خیر چون بر خلاف قانون است و باید از شهرداری اجازه بگیریدو صورتمجلس تفکیکی را اصلاح کنید والا محضر هم قبول نمی کند

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
خیر
بدوا باید اقدام به اخذ مجوز های مربوطه از شهرداری نمایید سپس اقدام کنید

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. هرگونه تغییر در ساختمان باید با مجوز شهرداری باشد .

بهجت  اسماعيلي

سرکار خانم بهجت اسماعيلي :

بله مالک جدید می تواند ادعای پارکینگ خود را طبق سند رسمی نماید و انگاه با مشکل مواجه می شوید.بنابراین با مجوز این کار باید صورت گیرد و سند رسمی نیز پارکینگ جدید اصلاح شود.

ام سلمه شمس ناطری

سرکار خانم ام سلمه شمس ناطری :

با سلام
بدوا از شهرداری مجوز تغییر را اخذ نمایید.

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

اگرمغایزباصورتجلسه تفکیکی ملک نباشدمشکلی پیش نمیاد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

اقدامات باید با مجوز از شهرداری انجام پذیرد رضایت نسبت به طرفین امضا کننده الزام آور است ونه اشخاص ثالث

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

1- بله، این شروط در رضایت نامه ی محضری قابل قبول همچنین برای دادگاه اما باید از نظر حقوقی توسط یک وکیل تنظیم شود.

2- بسته به شرایطی که در قرارداد معین شده است، مالک جدید ممکن است بخواهد از توافق خارج شود و یا مجبور به رعایت آن شود. به همین دلیل، این شرایط باید قبل از خرید ملک به خوبی بررسی شوند.

3- بله، در صورتی که نقشه تفکیکی پارکینگ و قید حدود آن در بنچاق و عروض آن در سند وجود داشته باشد، مالک جدید میتواند ادعای پارکینگ خود را بکند و از آن استفاده کند.

علی تیرالوند یوسفی

جناب آقای علی تیرالوند یوسفی :

با سلام لطفا جهت بررسی بیشتر موضوع و دریافت پاسخی تخصصی ، فنی و بهتر تماس تلفنی برقرار فرمایید .

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
لازم است جهت ارائه اظهار نظر دقیق حقوقی و دریافت پاسخ مناسب حقوقی ، مدارک و مستندات مربوطه مورد بررسی و مطالعه قرار گیرند.

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

سلام

باید از شهرداری اجازه بگیرید و صورتمجلس تفکیکی را اصلاح کنید

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

توافقات برای طرفین لازم الاجرا است اما برای اشخاص ثالث خیر.
کار اصولی این است که با همان توافقنامه رسمی ، درخواست اصلاح صورتمجلس تفکیکی و اصلاح سند خواسته شود.

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

باتوجه به اینکه با این توافق سند مالکیت اصلاح نمیگردد و نیز ممکن است این عمل با اصول شهرسازی در مغایرت بوده و به تایید کارشناسان اتی نرسد احتمال اینکه مالک جدید بتواند پارکینگ قید شده در سند را تقاضا نماید وجود دارد و همچنین اذنی که مالکین برای ساخت پارکینگ میدهند قابل رجوع هست.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اظهار نظر با گفتگوی متقابل دارد