مشاوره حقوقی رایگان - اخذ دیرکرد تحویل و سند ملک

سلام روزتون پر از نگاه خدای مهربون
شهریور 1400 ملک در حال ساختی را از شخصی که از سازنده این ملک را خریده بود خریدم . زمان تحویل ملک آذر ماه 1400 و زمان تنظیم سند ابتدای شهریور 1401 است . خریدار اول از سازنده در قرار داد خود برای تحویل ملک جریمه ای تعیین نکرده و برای تاخیر در تنظیم سند ده میلیون روزانه جریمه تعیین کرده است . همین قرارداد بین من و ایشان هست اما بدون کلمه روزانه . سوال آیا در صورت شکایت خریدار اول از سازنده بابت التزام به تحویل و تنظیم سند و اخذ جریمه بابت هر یک ، میتواند مبلغ را از سازنده بگیرد ؟ یا مبلغ به نفع سازنده توسط دادگاه به کمتر از یک دهم یا یک دهم یعنی یک میلیون تومان روزانه احتمال تعدیل دارد ؟ اگر تعدیل شد باید چه کرد ؟
نبود کلمه روزانه در قرارداد من و خریدار اول آیا بنده را از اخذ جریمه روزانه سلب خواهد کرد ؟
چه کنیم که دادگاه تعدیل نکند ؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
دادگاه با توجه به قرارداد اظهارنظر خواهد کرد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
دادگاه تعدیل نمی کند و در خصوص مبایعه نامه شما فقط همان ده میلیون بصورت مطلق ملاک است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام با توجه به اینکه خریدار اول ، ملک را به شما انتقال داده است پس دیگر خریدار اول ذینفع محسوب نشده و نمیتواند به طرفیت سازنده ، اقامه دعوا انجام بدهد

و خود شما باید دادخواست اقامه نمایید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مستحضر باشید که خود شما می بایست دادخواست بدهید

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

میتوان براساس شواهد و قرائن قصد طرفین را احراز نمود

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

دادگاه به وجه التزام مطابق قرارداد اولیه رای میدهد مگر در قرارداد شما تغییر کرده باشد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
لازم است که موضوع تحت بررسی بیشتری قرار گیرد تا با بررسی بیشتر بر موضوع اشراف کامل پیدا کرد تا سبب شود پاسخ مناسب حقوقی و در خور ارائه شود .

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با سلام،

اگر در قرارداد شما با خریدار اول تعیین نشده است که برای تاخیر در تنظیم سند چه مبلغی به عنوان جریمه تعیین شده است، به طور کلی صاحب ملک باید به خریدار اول جبران خسارت دهد. اما اگر خریدار اول برای تاخیر در تنظیم سند در قرارداد خود جریمه تعیین کرده است، باید ابتدا شرایط قرارداد را بررسی شود.

اگر در قرارداد شما با خریدار اول، بنا به هر دلیلی، تعیین نشده باشد که جریمه به صورت روزانه است، بنابراین شما از اخذ جریمه روزانه سلب نخواهید شد.

با توجه به شرایطی که ذکر کردید، اگر دادگاهی به شکایت خریدار اول صادر شود و در آن تصمیم به تعدیل جریمه اتخاذ شود، به شما توصیه می‌شود که با توجه به تصمیم دادگاه و مطابق با آن عمل کنید. در غیر این صورت، اگر تصمیمی صادر نشود، می‌توانید به دادگاه اعتراض کنید و از حقوق خودتان دفاع کنید.