مشاوره حقوقی رایگان - استفاده واحد تجاری از مشاعات قسمت مسکونی

باسلام
یک واحد اپارتمان در طبقه اول ساختمان چهار طبقه ای پیش خرید کرده ام که طبقه همکف آن کلا چند واحد تجاری میباشد. نورگیر ضلع غربی ساختمان در سمت آپارتمان بنده قرار گرفته است و چون بنده در طبقه اول میباشم فقط من میتوانم از کف آن استفاده نموده و رفت و آمد نمایم و حتی با هزینه شخصی خودم نسبت به کاشی کاری دیواره آن نیز اقدام نموده ام. حال که ساختمان در حال اتمام میباشد. مالک تجاری زیر اپارتمان بنده میخواهد جهت تهویه هوای مغازه خود که احیانا قصد دارد بعنوان مطبخ استفاده نماید با تخریب مجدد کف پاسیو (نورگیر) کانالهایی را از فضای نورگیر تا سقف ساختمان عبور دهد. سوال بنده این است که آیا واحد تجاری که در آینده هیچگونه مشارکتی در هزینه های تعمیر و نگهداری مشاعات ساختمان ندارد و نیز شارژی را پرداخت نمیکند حق چنین کاری را دارد. و اینکه ایا بنده میتوان از این کار او ممانعت کنم. مرجع رسیدگی به این مشکل کدام ارگان است
باتشکر

پاسخ ها :

یک وکیل

مجتمع مسکونی دارای مشاعاتی هست که استفاده از آن مخصوص مالکین یا مستاجرین هست و موارد اختصاصی که استفاده از آن مخصوص مالک هری ملک

امير  انتظاري

جناب آقای امير انتظاري :

با سلام
اقدام هر مالک در ملک‌خودش امکان دارد و‌آن اقدامات نیز نباید باعث اضرار به غیر باشد
به علارت دیگر در تعارض قاعده تسلیط و لاضرر ، حکومت با قاعده لاضرر است
لذا به عنوان راهکار قانونی چنانچه اقدام ایشان باعث اضرار به شما میباشد بایستی از طریق دادخواست حقوقی رفع مزاحمت ماکی از طریق دادگاه حقوقی محل وقوع ملک اقدام گردد
موید باشید