مشاوره حقوقی رایگان - ازدواج دختر ایرانی با پسر افغانی

سلام وقت بخیر بنده قصد ازدواج با یک اقا پسر افغانی رو دارم که متولد ایران هستن و کارت تابعیت ندارن، فقط پاسپورت دارن اونم به خاطر دانشگاه، تو پاسپورتشون البته محل تولد رو کابل زده.
میخواستم بدونم ایا راهی هست که در صورت ازدواج با ایشون تابعیت خود رو از دست ندهم؟

پاسخ ها :

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
اولا تابعیت خود را از دست نمیدهید مگر اینکه در قانون افغانستان بعد از ازدواج شما افغانستانی محسوب شوید
ثانیا حتما به صورت کاملا قانونی ازدواج رو انجام دهید و تمام مراحل و مجوز ها رو بگیرید تا بعدا به واسطه قانون فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی بتونید برای فرزندانتون هم شناسنامه بگیرید
ثالثا به محض تولد فرزندانتون گواهی ولادت بیمارستان رو به ثبت احوال تحویل دهید و گواهی ولادت رسمی دریافت کنید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

چنانچه زن بعد از ازدواج تابعیت کشور مرد را بگیرد، به این ترتیب زن ایرانی، تابعیت کشور خود را از دست می‌دهد. البته بعد از فوت شوهر یا جدایی با تقدیم درخواست به وزارت امور خارجه، به انضمام برگ تصدیق فوت شوهر یا سند جدایی و متارکه، تابعیت ایرانی زن با تمام حقوق و امتیازها، مجددا به او تعلق خواهد گرفت.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
شما تابعیت خود را طبق قانون ایران از دست نخواهید داد.
اگر به فرض در قانون افغانستان در صورت ازدواج اتباع خارجی با مرد افغانستانی تابعیت آن کشور را کسب در این صورت شما هم تابعیت ایران را خواهید داشت و هم تابعیت افغانستان ولی به نظر بنده افغانستان چنین قانونی ندارد.
به هر حال برای تابعیت ایرانی شما مشکلی پیش نمیاد و مثل بقیه زنان ایرانی محسوب می شوید و از هیچ حق قانونی محروم نمی شوید، صرفاً فرزندان شما از پدر افغانی نمی توانند شناسنامه دریافت کنند و باید پاسپورت یا کارت آمایش داشته باشند و بعداً می توانند به تبعیت از مادر تابعیت ایران را کسب کنند.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

در خصوص ازدواج با اتباع خارجی مقررات اداره اتباع بیگانه وزارت امور خارجه ملاک عمل است، در صورت ازوداج تابعیت خود را از دست نمی دهید .

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله شما تابعیت ایرانی را از دست ‌نخواهید دارد

شما باید ابتدا به وزارت کشور و وزارت امور خارجه درخواست بدهید
و تمام مشخصات زوج را اعلام نمایید
و سپس اجازه ازدواج با اتباع بیگانه
را اخذ نمایید و

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام طبق قانون تابعیت را از دست نمیدهید بلکه تحت شرایطی ممکن است دو تابعیتی شوید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
به صرف آنچه در سوال آمده است شما تابعیت خود را از دست نمیدهید