مشاوره حقوقی رایگان - تعلق گرفتن ارث از طبقه پایین

با سلام
پدرم حدود 25 سال پیش فوت نمودند . بعد از فوت ایشان خانه را به نام مادرمون زدیم . پنج سال قبل هم ، من و برادرم با رضایت برادر بزرگمون و دوتا خواهرامون و همچنین مادر ، طبقه بالایی را دو واحد ساختیم برای هر کدام یک واحد .
برادر بزرگمون ازدواج کرده و جدا زندگی میکند . دوتا خواهرام هم متأهل هستند . خونه من ( یکی از اون دو واحد بالایی ) دست مستأجر هست اما برادر کوچکترم در خونه خودش ( یکی از اون دو واحد بالایی ) هم اکنون دارد زندگی میکند .
طبقه پایین هم فقط مادرم زندگی میکند .
لازم به ذکر است که دو واحد بالا سند ندارند ، حتی اگر هم سند داشتند قابل فروش به غریبه نبود چون حیاطش مشاع هست بهمین خاطر دنبال سند نرفتیم.
سؤال : آیا ما دوتا برادر که بالا را ساختیم ( دو واحد - هر کدام یک واحد ) ، وقتی کل خونه ( طبقه پائین و دو واحد بالا ) را فروختیم ، علاوه بر سهم جداگانه واحدهای بالا ، از خونه پایین هم سهمی به ما تعلق میگیرد ؟
برادر بزرگترمون و همچنین دوتا خواهرا ، ادعا میکنن چون ما دو واحد بالا را ساختیم ، از فروش کل خونه فقط و فقط ، پول واحد های بالا بطور جداگانه به ما تعلق میگیره و ما سهمی از خونه پدریمون به ارث نخواهیم برد .

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با سلام

با توجه به اطلاعاتی که ارائه کردید، به نظر می رسد برادر و خواهرانتان حق ندارند که ادعا کنند شما سهمی از خانه پدری را به ارث نمی برید.

شما در صورت فروش خانه، علاوه بر سهم واحدهای بالایی که خودتان ساخته اید، سهمی از خانه پایینی هم که در آن زمان متعلق به پدرتان بوده، به ارث می برید.

با توجه به اینکه خانه به نام مادرتان است، شما و برادران و خواهرانتان همگی وارثان اصلی پدرتان هستید و حق دریافت سهم از کل املاک پدری را دارید.

بنابراین در صورت لزوم می توانید با مراجعه به دادگاه حق خود را در دریافت سهم از کل خانه پدری حفظ کنید.