مشاوره حقوقی رایگان - حق ریشه سریدار

با سلام و وقت بخیر
پدرم حدود سی سال سریدار باغی به متراژ حدواد هزار و چهارصد متر می‌باشد
که تمام هزینه های ملک فوق توسط پدرم
پرداخت گردیده پس از گذشته سی سال مالک درخواست تخلیه و خلع ید کرده است
سوالم از کارشناسان این است که حقوق پدرم که اصلا در این مدت پرداخت نشده قابل دریافت است؟
و حق ریشه به ایشان خواهد رسید یا خیر
با تشکر از شما

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند به صرف آنچه در سوال آمده است حق ریشه منتفی است

جواد قدرتی

جناب آقای جواد قدرتی :

می توانید از اداره کار شکایت کنید

محمد حسن شریفی

جناب آقای محمد حسن شریفی :

سلام
اگر به عنوان سرایدار مشغول بودن میتونن از طریق اداره کار حقوق خود را مطالبه کنند.
ولی حق ریشه در این جا معنایی ندارد و در کل جمع این دو مورد با هم امکانپذیر نیست.
به عبارتی یا کارگر بودن یا زارع صاحب نسق که با توجه به مقررات فعلی،پدر شما زارع صاحب نسق شناخته نمیشن و به نظر بنده صرفا میتونن حقوق کارگری(سرایداری)را با احراز شرایط قانونی مطالبه کنند.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
طبق قانون اگر کاشت و نگهداری از درختان بر عهده شما بوده است شما با شرایط خاصی دارای مالکیت غارسی خواهید بود

شما باید دادخواست اثبات مالکیت غارسی را اقامه نمایید
و ..

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
در مواردی که شخصی به مدت سال‌ها در قبال یک قطعه زمین به صورت اشتغال به کار مشغول بوده و هیچ گونه قراردادی برای این کار منعقده نشده باشد، برای این شخص حق ریشه برای استفاده از آن قطعه زمین وجود دارد. اما در هر صورت، برای اینکه شما به عنوان وراث پدرتان از حقوق او در این زمین بهره‌مند شوید، باید ابتدا به محض اعلام تخلیه، با یک وکیل مشورت کنید و حقوق شما را از نظر قانونی بررسی کنید.

اگر پدر شما به مدت سی سال در این زمین به صورت اشتغال به کار مشغول بوده، ممکن است حق ریشه برای او وجود داشته باشد. با این حال، برای تأیید این موضوع و حفظ حقوق شما به عنوان وراث پدرتان، بهتر است با یک وکیل مشورت کنید و مشاوره حقوقی در این زمینه دریافت کنید.

لازم به ذکر است که شاید با توجه به موقعیت شما در کشوری که در آن زندگی می‌کنید، ممکن است قوانین و مقررات مختلفی در این زمینه وجود داشته باشد. بنابراین، بهتر است با یک وکیل مشورت کنید و مشاوره حقوقی دریافت کنید.