مشاوره حقوقی رایگان - قرارداد سفید امضای کارگر و کارفرمایی و ادعای جعل

با سلام
کارفرمایی به خاطر علاقه ای که به مدیر تولید خود دارد، روی سربرگ شرکت که هیچ متنی روی آن نوشته نشده امضا می نماید (سفید امضا) و به مدیر تولید شرکت می دهد که هر چقدر حقوق میخواهی روی آن درج شود. مدیر تولید مربوطه روی این برگه ی سفید امضا، قرارداد کاری به صورت تایپ شده تنظیم می نماید و حقوق خود را 60.000.000 ریال تعیین و در بند دیگری می نویسد در صورت اخراج توسط کارفرما، سه ماه خسارت اخراج باید پرداخت شود و سپس توسط مدیر تولید امضا می شود. کارفرما به دلیل بحران مالی شرکت علی الحساب مبلغ 40.000.000 ریال ماهانه به مدیر تولید خود پرداخت می نماید. سوال 1 با توجه به اینکه قرارداد ابتدا سفید امضا و سپس متن آن تایپ شده و نهایتا توسط مدیر تولید امضا شده آیا کارفرما می تواند بعدا ادعای جعلی بودن قرارداد نماید و موضوع را به قوه قضاییه و کارشناس خط ارجاع دهد. سوال 2 آیا این کار مجازات برای مدیر تولید به همراه دارد سوال 3 آیا مدیر تولید پس از اخراج می تواند در اداره کار شکایت نموده و ادعای حقوق 60.000.000 ریالی و خسارت اخراج به مبلغ 180.000.000 ریال (معادل سه ماه) نماید و موفق به دریافت این وجه می شود. باتشکر

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" 1- ممکن است 2- اگر اثبات شود بله . 3- تا موقعی که جعل اثبات نشود بلی .

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،دررويه قضايي مي‌توان گفت، سفيدامضا در حقوق ايران پذيرفته شده ‌است. با اين توصيف، هرگاه کسي متن سفيدي را امضا کرد و به ديگري سپرد تا آن را تکميل کرده و مورد استفاده قرار دهد، در حقيقت به دارنده اختيار و وکالت داده است تا متن مذکور را تکميل و استفاده کندبه عبارت ديگر، برای بی‌اعتبار ساختن سند سفیدامضا، شاکی نه تنها باید سفیدامضا بودن را اثبات کند بلکه باید اثبات کند که از این سفیدامضا، سوءاستفاده شده است؛ یعنی امین و نایب شخص امضاکننده بر خلاف اختیار و مصلحت موکل دست به اقدامی فضولی زده و سند را مخالف مبنای آن تنظیم کرده باشد. معمولا برای اثبات ادعای سفیدامضا بودن نوشته یا سند، موضوع به کارشناس خط ارجاع داده می‌شود و شهادت شهود نیز ممکن است در راستای آن مورد لحاظ و استناد قرار گیرد