مشاوره حقوقی رایگان - ازدواج مجدد زن صیغه ای نود و نه ساله بدون اجازه همسر

من ده سال پیش زمانیکه مجرد بودم با خانمی که همسرش فوت کرده بود و مستمری بگیر اون شخص فوت شده اشنا شدم و تصمیم به ازدواج گرفتیم ، فقط بخاطر قطع نشدن حقوق مستمری بگیری مجبور به صیغه نود و نه ساله شدیم و عروسی هم گرفتیم و قصد زندگی تا اخر عمر در کنار همدیگرو داشتیم و یه بچه هم بدنیا اوردیم و بچه الان هشت ساله است و اصلا اطلاع نداره ما صیغه هستیم ، الان حدس میزنم خانمم با کسی دیگه وارد رابطه شده و قصد دارد از من جدا شده و با او ازدواج کند ، الان دو هفته است که بدون اینکه بمن حرفی بزنه رفته خونه پدر و مادرش و هر چی من بهش اصرار کردم ولی برنگشته و بچه من هم خیلی بیتابی مادرشو میکنه ، خاستم بدونم ایا همسر من که صیغه نود و نه ساله است و بچه هم ازش دارم میتواند تنهایی صیغه رو باطل کند و با کسی دیگه ازدواج کند ؟ و اگر اینکارو کرده باشه ، جرمی مرتکب شده و من میتونم از دستش شکایت کنم یا نه ؟

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر امکان ابطال صیغه نیست و اگر دلیل دارید بابت رابطه نامشروع شکایت کنید

سیدمسعود حیدری

جناب آقای سیدمسعود حیدری :

سلام در صورت وکالت دادن به همسرتون در خصوص بذل مدت می‌تواند پایان بدهد به عقد موقت
به موجب ماده 1139 قانون مدنی: «طلاق مخصوص عقد دائم است و زن منقطعه به انقضای مدت یا بذل آن از طرف شوهر از زوجیت خارج می‌شود.» از این رو به موجب این ماده یکی از موجبات فسخ عقد ازدواج را می‌توان بذل مدت در عقد موقت به حساب آورد. بذل مدت را صرفا می‌توان در ازدواج موقت عملی نمود.
به این جهت که از جمله شرایط صحت ازدواج موقت تعیین زمان می‌باشد، ازدواج موقت تنها در همان مدت زمان صحیح خواهد بود. ولی در صورتی که مرد تمایل داشته باشد، خواهد توانست مدتی از عقد را که باقی مانده است به زوجه ببخشد که در اصطلاح حقوقی به آن بذل مدت گفته می‌شود. علاوه بر این، مرد حق دارد به زوجه وکالت دهد که مدت را به خود بذل نماید.
سیدمسعود حیدری

علیرضا طباطبائی رئیسی

جناب آقای علیرضا طباطبائی رئیسی :

سلام تحت شرایطی امکان الزام به بذل مدت از سوی خانم وجود دارد در شرایطی که مدت عقد موقت طولانی است و مرد به وظایف زناشویی خود عمل نمی­کند و به علت عسر و حرج، زن می­تواند با مراجعه به دادگاه، الزام شوهر به بذل مدت را از دادگاه بخواهد که در این صورت دادگاه حکم به بخشیدن مدت صیغه موقت صادر خواهد کرد و یا اینکه زن وکالت از مرد برای اینکار داشته باشد

مجتبی کریمی سجزی

جناب آقای مجتبی کریمی سجزی :

سلام
بستگی به شروط ضمن عقد دارد، در صورتی که حق بذل مدت را داشته باشد می تواند مدت باقیمانده را به خود بذل کند و جدا شود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
خیر طبق قانون در عقد موقت ، فقط مرد حق رجوع خواهد داشت

شما باید ابتدا اظهارنامه برای زوجه ارسال نمایید
و بعد دادخواست الزام به تمکین
را مطرح نمایید و

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

خیر شما باید ادامه این مدت را بر ایشان بذل نمایید تا صیغه باطل شود

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خیر زوجه نمی‌تواند به تنهایی صیغه را باطل نماید

ایشان زن شرعی و قانونی شما می‌باشد و اگر خدایی نکرده رابطه‌ای باشد می‌توانید شکایت کنید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

خیر صیغه یا با بذل مدت و یا با انقضای مدت از طرف زوج باطل میشود و در ان طلاق جاری نمیشود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله میتوانید صیغه موقت را منحل کنید و بقیه مدت را بذل کنید.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر در صیغه نامه چنین اختیاری داشته باشد بله ممکن است
در غیر این صورت چنین امکانی وجود ندارد و می توانید شکایت کنید.

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

باید عسر و حرج خود را جهت الزام شما به بذل مدت ثابت کند.
بلی می توانی رابطه نامشروع شکایت کنید

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

اگر وکالت در بذل مدت داشته باشد بلی در غیر این صورت خیر

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام خیر باید از طریق دادگاه دعوای الزام به بذل مدت مطرح کند که با این شرایط به نظر دادگاه قبول نمیکند