مشاوره حقوقی رایگان - توقف ساخت پیش خرید بعلت حکم تخریب

سلام
در تاریخ 97/09/01 اقدام به پیش خرید خانه به متراژ 113 متر با مبلغ 305 میلیون نمودم (زمان تحویل 98/11/30). در 12 ماه گذشته جمعا مبلغ 235 میلیون بدون تاخیر پرداخت گردید. مابقی 10 میلیون مقرر گردید در زمان تحویل و 60 میلیون در زمان سند پرداخت گردد. مالک مجوز ساخت 4 طبقه 10 واحد را داشته اما بنابر دریافت 3 شکایت از همسایگان در فرودین ماه 98(نور گیر مشرف به حیاط همسایه، درب پارکینگ در کوچه بن بست(خانه از دو کوچه درب پارکینگ دارد)، نمای ساختمان(ایجاد مزاحمت در نمای ساختمان مجاور)) شهرداری اقدام به صدور حکم تخریب طبقه 4 را داده است. سازنده نیز به دیوان عدالت کشور شکایت نموده است. واحد بنده در طبقه 4 بوده و تا کنون طبقه 4 حتی 1 درصد هم پیشرفت ندارد(تاکنون 9 ماه است که پرونده در دیوان عدالت است).البته 3 طبقه اول در حال تکمیل است.
1-در صورتی که حکم تخریب تایید گردد، بنده چه اقدامی انجام دهم؟
2-قیمت هر متر در زمان پیش خرید 2.7 میلون و در حال حاضر 4.5 میلیون است. در صورت صدور حکم تخریب آیا خسارت وارده به بنده به روز محاسبه میگردد یا به قیمت خرید؟
3-چک ضمانت سازنده به مبلغ 305 میلیون اگر توسط بنگاه تحویل اینجانب گردد و بنده از طریق دادگاه اقدام نمایم، ایا خسارت دیگری به بنده داده می شود (با توجه به افزایش قیمت ملک) یا پس از یکسال بنده فقط به پول خودم میرسم؟
4-سازنده به بنده پیشنهاد طبقه سوم را داده است، اما اعلام مینماید تا صدور حکم قطعی حتی در صورت تکمیل ساخت 3 طبقه، تحویل منزل صورت نمی گیرد. راهنمایی فرمایید.

پاسخ ها :

یک وکیل

با سلام ابتدائا پیشنهاد می شود به این پاسخ اکتفا نفرمایید و با توجه به فنی بودن مشکل شما حتما از خدمان وکلای دادگستری استفاده بفرمایید نکات ذیل در خصوص موضوع شما حائز اهمیت می باشد:آیا در زمان خرید اطلاع از این موضوع که سازنده ساختمان صرفا مجوز ساخت سه طبقه را داشته است با خیر داشته اید در صورت مثبت بودن پاسخ و البته اثبات این موضوع از سوی سازنده همراه با انکار شما ، بر اساس قاعده اقدام با توجه به اطلاع شما از این موضوع ،شما علیه خود اقدام نموده اید و استحقاق دریافت هیچ مبلغ مازادی علاوه بر وجه پرداختی نمی باشید لیکن در صورت منفی بودن و عدم اطلاع از فقدان مجوز ساخت طبقه چهارم و تایید تخریب دردیوان عدالت اداری شما می توانید با مراجعه به محاکم حقوقی محل وقوع ملک ،تقاضای صدور حکم مبنی بر فسخ قرارداد پیش خرید به علت خیار تعذر تسلیم و همچنین پرداخت وجه پرداختی به نرخ روز را بنمایید که نحوه محاسبه به نرخ روز بر اساس شاخص بانک مرکزی می باشد و بر اساس قیمت روز ملک محاسبه نمی شود مگر اینکه در قرارداد این موضوع بین شما شرط شده باشد در خصوص چک صمانت نیز سوال شما مبهم و ناقص می باشد ونمیتوان پاسخ کامل به این سوال داد.موفق و منصور باشید