مشاوره حقوقی رایگان - شروط ضمن عقد قرارداد

در مبايعه نامه معامله ی ملكی ذكر شده كه در تاريخ مشخص خريدار بايستی الباقی ثمن معامله همزمان با انتقال سند از سوی فروشنده ، را به وی پرداخت نمايد. و فروشنده در تاريخ مقرر در دفترخانه حاضر نشده و پول (الباقی ثمن) را كه به صورت چک رمزدار در وجه او بوده را دريافت نمی نمايد ، و عدم حضور ايشان توسط دفترخانه صادر شده. ايا خريدار ميتواند تا زمان انتقال سند توسط فروشنده يا دادگاه الباقی ثمن را نزد خود نگه دارد بطوريكه هيچ گونه حقی از طرف فروشنده متوجه ايشان نباشد؟

پاسخ ها :

احمد شاهدی

جناب آقای احمد شاهدی :

خریدار می تواند الزام به تنظیم سند را از دادگاه بخواهد و الباقی ثمن را در صندوق دادگستری با دستور قاضی ، تودیع نماید. در این صورت ، هیچ حقّی از طرف فروشنده ، بر عهده او نیست. راه دیگر این است که با اظهار نامه ، به اطلاع فروشنده برساند که الباقی ثمن ، آماده است. در این صورت نیز حقّی از طرف فروشنده متوجّه خریدار نیست. البته همین که عدم حضور ، توسط دفترخانه صادر شده نیز موجب می شود که حقی از طرف فروشنده متوجه خریدار نباشد. امّا بهتر است وجه در صندوق دادگستری ، تودیع گردد.