مشاوره حقوقی رایگان - تمکین

سلام وقت شما بخیر
شوهرم از من بخاطر عدم تمکین شکایت کردن، بخاطر این که منو مجبور کنن ما عقدیم ولی رابطه کامل داشتیم با هم.. الان میتونن بدون مراسم عروسی زندگیمونو شروع کنیم؟مگه برگزاری مراسم عروسی عرف حساب نمیشه و شروع زندگی بعد مراسم عروسی نیست؟منو راهنمایی کنید که چکار کنم تا بتونم رای تمکین رو بگیرم و نفقه ام رو دریافت کنم؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال از موقع وقوع عقد نکاح بین طرفین ازدواج ، حقوق ، تکالیف و روابط زناشویی میان زوجین برقرار می گردد و برگزاری مراسم باصطلاح جشن ازدواج و عروسی یک سنت و رسم است که جایگاه قانونی ندارد . توصیه می شود به واحد اجرای احکام مدنی دادگاه بدوی صادر کننده حکم مراجعه و کتباً آمادگی خود را برای اجرای حکم تمکین عام و خاص از شوهرتان اعلام نمائید تا ناشزه محسوب نشوید و به محض بازگشت به منزل شوهرتان و تمکین عام و خاص از همسرتان ، نفقه شما مستقر خواهد شد .

پرسشگر :

سلام.قبلا منزل نداشتن ولی الان یک منزل محقر و خیلی خیلی سطح پایین و درب و داغون اجاره کردن و از محل کار من خیلی دوره .. همسرم قصد طلاق دارن و فقط بخاطر این که من رو مجبور کنن مهریمو ببخشم میخان اذیتم کنن.من میتونم به کارشناس بازدید بگم که نمیتونم این شرایط رو بپذیرم چون واقعا برایم ممکن نیست زندگی در همچین منزلی؟آیا باز هم ناشزه محسوب میشم؟خیلی ممنون از لطف شما که جوابگو و راهنمای ما هستید

یک وکیل

سلام" پاسخ دوم : در فرض سؤال انسانها آزاد و مختار در چارچوب هنجارها آفریده شده اند و در زندگی زناشویی جبر و اکراهی در کار نیست و حفظ کرامات انسانی زوجین در اولویت است . چنانچه قصد استحقاق نفقه و ادامه زندگی زناشویی با همسرتان را دارید ، حتی شده در کلبه خرابه متعلق به همسرتان نیز زندگی نمائید و اگر قصد استحقاق نفقه و ادامه زندگی مشترک با همسرتان را ندارید به منزل تهیه شده همسرتان باز نگردید تا ناشزه محسوب و از استحقاق نفقه محروم و دلیل اخذ اجازه ازدواج مجدد از دادگاه صالح خانواده را برای همسرتان مهیا نمائید. شما اگر قصد طلاق دارید مجبور نیستید به منزل همسرتان بازگردید و صرفاً به شرایطی که در بالا به آن اشاره شد گرفتار می شوید .

پرسشگر :

سلامی دوباره ... ممنون از راهنمایی ها و جوابگویی شما
خب شوهرم حاضر به طلاق توافقی نیستن،میگن من باید مهرمو ببخشم و یک مبلغی رو به ایشون بدم تا طلاقم بدن و گرنه که میگن نه باهات زندکی میکنم نه طلاقت میدم و خودم اجازه ازدواج مجدد میگیرم و تا اخر عمرت دست از سرت ور نمیدارم ، واقعا راهی نیست که من بتونم تکلیف خودم رو زودتر روشن کنم؟بدون این که پولی به شوهرم بدم؟همین خونه ای رو هم ک گرفتن ب اجبار دادگاه بوده و کلی تهدید میکنن که اگه دستم بهت برسه چنین و چنان میکنم.. من قبلا چون خیلی اذیتم کردن و فحش میدادن و توهین میکردن و منو کتک زدن یکبار حکم گرفتم براشون و فقط تونستم توهین و فحاشی رو اثبات کنم و حکمشم اجرا شد،با این مدرک میشه که برای تمکین بگم من نمیخام باهاشون زندگی کنم و ایشون نتونه اجازه ازدواج بگیره؟واقعا شرمنده که طولانی شد نوشته هام و بازم سپاسگزارم از شما وکیل عزیز

رضا علمداری

جناب آقای رضا علمداری:

سلام
با وجود اینکه شما با همسر خود رابطه کامل داشته ایید لذا تمکین صورت گرفته است . حال این تمکین خاص لحاظ میگردد اما تمکین عام یعنی مراجعه به منزل مشترک و انجام کارهای روزمره صورت نگرفته است ..
این موضوع ربطی به گرفتن یا نگرفتن جشن عروسی ندارد چرا که جشن یک اقدام عرفی و توافقی فی مابین طرفین هست .
در خصوص نفقه با توجه به تمکین خاص شما نمیتوانید از حق حبس استفاده کنید و نفقه بگیرید .اما اما چنانچه به تمکین عام اشاره نمایید چنانچه دادگاه صلاح بداند میتواند حکم به پرداخت نفقه صادر نماید ضمن اینکه گروهی از فقها ...قول برتر مبنی بر اینکه تصمیم خاص در حکم حبس تاثیر میگذارد نه تمکین عام را قبول دارند

یک وکیل

پاسخ سوم : در فرض سوال سوم توصیه می گردد در حوزه قضائی خود با مراجعه به دفتر یکی از وکلای دادگستری متخصص ، کاربلد و با تجربه عضو سایت دادراه از طریق معرفی دفتر دادراه و پرداخت اجرت ، موضوع پرونده اختلاف خانوادگی خود و شکایات یا دعاوی مطروحه بین زوجین را بطور کامل تشریح نموده تا وکیل محترم ادله شرعی و راهکار قانونی طلاق شما را بیابد . در فرض سوال چنانچه وکیل دادگستری متبحر و یا بانفوذی در اختیار داشته باشید در گرفتن حکم طلاق با بن بست حقوقی مواجه نخواهید بود اگرچه با توجه به شرایط فعلی شما نائل شدن به حکم قطعی طلاق ، سخت و دشوار به نظر می رسد .