مشاوره حقوقی رایگان - دیه راننده مقصر با رای وحدت رویه 781

سلام سال 94 تصادف کردم،شرکت بیمه دیه نداد،با رای وحدت رویه 781 میتوانم دیه بگیرم؟!دیه به نرخ روز است ،آیا دیه بنده هم به نرخ روز محاسبه میشود؟چون اگر شرکت بیمه شرط و شروط روی بیمه نامه درج کرده باشد تخلف کرده طبق ماده 11 و 12 قانون بیمه.رأي وحدت‌ رويه شماره 781 – 26 /6 /1398 هيأت‌ عمومي ديوان ‌عالي ‌كشور
نظر به اينكه مقررات بند (ب) ماده 115 قانون «برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران» مصوب سال 1389 وزارت امور اقتصادي و دارائي را مكلف كرده است در مورد راننده وسيله نقليه همچون سرنشين، بيمه شخص ثالث را اعمال نمايد و با توجه به اينكه طبق بند (الف) ماده 1 «قانون بيمه اجباري خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشي از وسايل نقليه» مصوب سال 1395 خسارت بدني شامل هر نوع صدمه به بدن ولو منتهي به نقص عضو و فوت نشود مي ‏گردد و با عنايت به اينكه به‌ موجب حكم مقرر در ماده 65 اين قانون احكام موضوع مواد مصرح در آن ماده نسبت به بيمه نامه‌ هاي صادره پيش از لازم ‌الاجرا شدن قانون كه خسارات تحت پوشش آنها پرداخت نشده نيز لازم ‌الرعايه است؛ بنابراين حكم اين ماده با توجه به اطلاق آن نسبت به بيمه ‌نامه ‌هاي موضوع بند (ب) ماده 115 قانون مورد اشاره نيز كه بعد از تصويب آن قانون تنظيم شده ولي خسارات بدني راننده پرداخت نگرديده قابل تسري و تعميم است. بر اين اساس رأي شعبه دهم ديوان عالي كشور در حدي كه با اين نظر انطباق دارد صحيح و موافق قانون تشخيص مي ‏گردد. اين رأي طبق ماده 471 قانون آيين دادرسي كيفري مصوب 1392 در موارد مشابه براي شعب ديوان عالي كشور و دادگاه ‏ها و ساير مراجع اعم از قضايي و غير آن لازم‌ الاتباع است.
هيأت‌ عمومي ديوان ‌عالي ‌كشور

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

برای پاسخ نیاز به مطالعه پرونده و مدارک است و مراجعه حضوری است