مشاوره حقوقی رایگان - درخواست اعسار از پرداخت بدهی

باسلام
اینجانب بیش از 40سال کاسب بودم و بیشتر فروش به صورت اقساط و نسیه بود، لذا، چند سالی هست به دلیل وضعیت بد اقتصادی مردم و تاخیر در وصول اقساط، مجبور بودم که از طریق دریافت وجوهی از طرف بعضی از افراد به صورت مشارکتی وجه دریافت کنم و ادامه کار بدهم، و متاسفانه الان 4 ماه هست که قادر به ادامه این روند نیستم و حتی عودت وجوه هم برایم میسر نیست و کل بدهی بوجود آمده از اموال من بیشتر شده، با بوجود آمدن این مشکل با مشاوره با وکیل پایه 1، اقدام به متوقف کردن کل کسب و کار و با این اقدام کل افراد مشارکت کننده برای دریافت سود یا اصل وجه مراجعه نمودند و تجمع بوجود آمد، حال با این شرایط لطفا راهنمایی کنید من میتوانم اعسار از پرداخت بدهی ها را درخواست کنم یا درخواست ورشکستگی کنم،متاسفانه در انتخاب وکیل دقت نداشتم و لذا مشکل بوجود آمده شاید بهتر مدیریت میشد لطفا کمک کنید،

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اگر رای قطعیت یافته مبنی بر بدهی
و توانایی پرداخت ندارید میتوانید اعسار دهید میزان اقساط را دادگاه تعیین می‌نماید مطابق با وضعیت معیشتی محکوم علیه تعیین خواهد شد و

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
اگر شما تاجر نباشید میتوانید دادخواست اعسار مطرح نمایید و دادگاه با توجه به شرایط مالی شما ممکن است حکم اعسار صادر نماید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
در صورتی که رای محکومیت شما قطعی شده باشد میتوانید دادخواست به خواسته اعسار از پرداخت محکوم‌به را در دفتر خدمات قضایی به ثبت برسانید تا به شکل اقساطی از عهده محکوم‌به بربیایید
از سوی دیگر در صورتی تاجر شناخته نشوید نمیتوانید از طریق ورشکستگی اقدام کنید.

مریم یزدان بین

سرکار خانم مریم یزدان بین :

با سلام
وضعیت شما اول باید مشخص بشه اگر تاجر به حساب بیاید امکان اعسار ندارید و باید ورشکستگی مطرح کنید در غیر اینصورت میتونید دادخواست اعسار بدید.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بعد از صدور حکم محکومیت می توانید دادخواست اعسار بدهید.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر تاجر شناخته نشوید نمیتوانید از طریق ورشکستگی اقدام کنید. باید دادخواست اعسار بدهید تا بدهی ها قسط بندی شود

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

اشخاص حقیقی که جز دو دسته زیر باشند کسبه محسوب شده و از داشتن دفتر تجارتی معاف خواهند بود. (به استثناء صاحبان مشاغل موضوع بند (الف) ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی 27/11/1380)

کسبه، پیشه‌وران، تولیدکنندگان و نظایر آن‌ها که فروش سالیانه آنان از 4 میلیارد ریال (معادل 400 میلیون تومان) تجاوز نکند

ارائه‌دهندگان خدمات در هر زمینه ای که عایدی غیرخالص آن‌ها متجاوز از 2 میلیارد ریال (معادل 200 میلیون تومان) نباشد.
جز دسته بالا باشید اعسار نباشد ورشکستگی

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
سوال و توضیحات شما کلی و نا مفهوم است

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام نوع کارتان را نمیدانم که آیا تاجر محسوب میشوید یا خیر
اگر تاجر هستید اعسار پذیرفته نیست و باید تقاضای ورشکستگی کنید

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

اظهار. نطر بدین شکل معقول نیست بایستی وضعیت شما بطور کامل بررسی شود