مشاوره حقوقی رایگان - ملک

ملک مورد دارای سند است و صاحب سند که پدر بنده است فوت شده. متوفی قبل از فوت ملک مورد نظر را در گرو بانک گذاشته بودند.
ملک انحصار وراثت شده و مالیات بر ارث هم پرداخت شده.
من فرزند پسر فقط اقدام به پرداخت اقساط وام کردم و بقیه ورثه هیچ بدهی از بدهی مرحوم را به بانک نداده اند. فقط من بدهی بانک را داده‌ام
که اگر بنده وام بانک را تصفیه نکرده بودم. بانک ملک را تصرف میکرد.
الان اگر من مدعی ملک بشوم که متعلق به من است برنده هستم یا بازنده

پاسخ ها :

مهرناز فریدونی

سرکار خانم مهرناز فریدونی :

با سلام .
به استناد ماده 868 قانون مدنی (مالکیت ورثه نسبت به ترکه متوفی مستقر نمیشود مگر پس از ادای حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق گرفته )بنابراین یکی از مواردی که باید قبل از تقسیم ارث پرداخت شود دین طلبکاران دارای رهن یا وثیقه از اموال متوفی است بنابراین با توجه به اینکه این وام میبایستی از ملک پدر شما پرداخت میشد جواب سوال شما این است که بله با اثبات اینکه شما این وام را از دارایی شخصی خود پرداخت کرده اید به نتیجه خواهید رسید.