مشاوره حقوقی رایگان - فرزند خواندگی

درود بنده در حال حاضر دارای یک فرزند دختر و در چن ماه آینده یه دختر دیگ هم گیرمون خواهد آمد آیا ما برای انتخاب فرزند خوانده پسر با منع قانونی رو به رو هستیم یا موردی ندارد؟ لطفا راهنمایی بفرمایید

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
شرایط اخذ فرزند خواندگی در سایت به شرح ذیل اعلام شده است.
ابتدا زوجین می بایست در سامانه ملی فرزندخواندگی به آدرس http://adoption.behzisti.net ثبت نام کنند. در ثبت نام باید مدارک مورد نیاز در سامانه آپلود شود. بهتر است متقاضیان از قبل مدارک را آماده داشته باشند و مدارک را با کیفیت مطلوب از روی اصل سند درخواستی بارگزاری کنند و سپس پیامکی به متقاضی مبنی بر دریافت کد مربوطه توسط متقاضیان ارسال می شود.

مدارک مورد نظر شامل 1.تصویر کلیه صفحات شناسنامه ایرانی متقاضیان

2.تصویر کارت ملی متقاضیان

3.تصویر کارت پایان خدمت یا کارت معافیت از خدمت (برای آقایان)

4.تصویر سند ازدواج زوجین متقاضی

5.تصویر آخرین مدرک تحصیلی متقاضیان

6.تصویر سند مالکیت یا مبایعه‌ نامه منزل یا اجاره‌ نامه

7.اصل یا تصویر گواهی مربوط اشتغال به کار یا تعیین میزان تقریبی درآمد متقاضیان مانند حکم کارگزینی، فیش حقوقی، پروانه کسب و ...

8.تصویر مدارک بیمه پایه اجتماعی

9.اصل گواهی پزشک متخصص زنان و زایمان مبنی بر عدم امکان بچه‌دار شدن (برای زوجین فاقد فرزندی که پنج سال از ازدواج آنان گذشته باشد و بخواهند از اولویت اول برخوردار شوند. البته متعاقباً متقاضیان مذکور در این خصوص باید از پزشکی قانونی نیز گواهی دریافت کنند) - توجه کنید که تصویر مدارک فوق باید خوانا باشد و بعد از اعلام بهزیستی باید در یکی از دفاتر اسناد رسمی توسط شما برابر اصل شود.

3. مصاحبه و بازدید مددکاری اولیه که در صورت تایید ابتدایی خانواده باید منتظر باشد تا کودک واجد شرایط واگذاری در استان یافت شود. این فاصله زمانی شاید همان نکته اصلی باشد که عوامل مختلفی دارد که جلوتر عرض خواهم کرد.

4. بعد از پیدا شدن کودکی که اجازه واگذاری را داشته باشد، متقاضیان باید به روان شناس معتمد سازمان مراجعه کنند تا تاییدیه وی را اخذ کنند. همچنین گواهی های عدم اعتیاد و عدم سوء پیشینه در این مرحله اخذ می شود.

5. طبیعتا دیدارهایی بین متقاضیان و کودک انجام می شود تا پذیرش طرفین مورد ارزیابی قرار گیرد. در برخی موارد در صورت عدم تعامل مناسب بین آنها تا 3 کودک نیز به خانواده پیشنهاد می شود.

6. در صورت نهایی شدن گرفتن فرزند دوره 6 ماهه موقتی حکم قاضی صادر می شود و پس از تایید کارشناسان بهزیستی این حکم به حکم قطعی تبدیل می شود.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
منع قانونی در این رابطه وجود ندارد منتها اولویت با خانواده‌هایی است که فرزند ندارند.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
از طریق بهزیستی موضوع را پیگیری کنید.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

زن و شوهر دارای فرزند مشروط بر اینکه حداقل یکی از آنان بیش از سی ‌سال سن داشته باشد امکانپذیر است

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

زن و شوهر دارای فرزند مشروط بر اینکه حداقل یکی از آنان بیش از سی ‌سال سن داشته باشد امکان دارد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند جهت احراز صلاحیت به اداره بهزیستی محل سکونت خویش مراجعه کنید.

حسن شاکری

جناب آقای حسن شاکری :

با سلام خیر
منع قانونی ندارد فقط باید شرایطی که سازمان بهزیستی از تون میخاد رو داشته باشید اعم از تمکن مالی ، مسکن مناسب ، تحصیلات و‌‌‌...

محمد علی جعفری پور

جناب آقای محمد علی جعفری پور :

با سلام
بستگی به تصمیمات اداره بهزیستی دارد ولی هیچ مانعی ندارد در صورت وجود توان مالی و سایر شرایط

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
از طریق بهزیستی موضوع را پیگیری کنید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
سوال تکراری است پاسخ همان است که عرض شد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

زن و شوهرهایی می‌توانند اقدام کنند که پنج سال از تاریخ ازدواج آنها گذشته باشد و صاحب فرزند نشده باشند

مهدي طيرانيان كريميان

جناب آقای مهدي طيرانيان كريميان :

با سلام؛ طبق قانون بله می شود اما متقاضیانی که فرزند ندارند در اولویت هستند.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

در الویت نمی باشید ، لیکن مانع از ارائه تقاضا نیست. ملاک موافقت سازمان است .

مجتبی اکبری

جناب آقای مجتبی اکبری :

با سلام و عرض ادب خدمت شما دوست گرامی
بله ، در صورتی که شرایط لازم را داشته باشند می توانند نسبت به اخذ فرزند خواندگی کودکان بی سرپرست اقدام کنند اما زوجینی که فرزندی ندارند برای سرپرستی نسبت به این والدین اولویت دارند.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
منع قانونی وجود ندارد لیکن در نظر داشته باشید اولویت با خانواده‌هایی است که دارای فرزند نمی‌باشند.