مشاوره حقوقی رایگان - مادرم دو سال است مفقود شده است، آیا برادرم می‌تواند خانه‌اش را فروشد؟

سلام مادر من حدود دو سال پیش ناگهان مفقود شد و ما هیچ اثری از او پیدا نکردیم. تمام بیمارستان‌ها و سردخانه‌ها را سر زدیم ولی هیچ نشانه‌ای از او نبود. مادرم کاملا سالم بود و تاکنون من امیدوارم که او زنده باشد و یک روزی برگردد، ولی برادرم اصرار دارد که خانه‌مان را که پدرم به نام مادرم کرده بود بفروشیم. من مخالفم. آیا برادرم می‌تواند قانونی اقدام کند و با توجه به اینکه دو سال است از مادرم خبری نیست ادعا کند که او مرده است و بخواهد سهم‌الارثش را از اموال مادرم که همین خانه است بگیرد و خانه را بگذارد برای فروش؟

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خیر امکان‌پذیر نمی‌باشد مگر که برای ایشان موت فرضی صادر شود که آن هم شرایطی دارد می‌بایست سن ایشان 75 سال گذشته باشد 10 سال از مفقودی ایشان گذشته باشد

مجتبی اکبری

جناب آقای مجتبی اکبری :

با سلام، ادعای فوت مادر شما یا باید به صورت واقعی اثبات شود یا حکم موت فرضی ایشان منطبق با مقررات اثبات گردد، در غیر اینصورت دخالت در اموال ایشان با منع قانونی مواجه می باشد.

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

بدون گرفتن حکم موت فرضی که آن هم شرایط خاص خودش رو دارد دخل و تصرف در اموال مادر شما غیرقانونی می‌باشد

سمیه جباری

سرکار خانم سمیه جباری :

سلام. خیر. پس از ده سال امکان دارد که گواهی موت فرضی صادر کرد‌

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
خیر
فعلا نمی تواند بعد از پنج سال امکانپذیر است.