مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه مبلغ مازاد بر مهریه زوجه

طی طلاق توافقی در تاریخ 1396/08/29 از همسرم جدا شدیم، که طبق گواهی عدم امکان سازش، زوجه کل مهریه اش را که 150عدد سکه تمام بهار آزادی میباشد در قبال طلاق به زوج بذل نموده و زوج قبول بذل مینماید.
و در همان تاریخ طلاق در دفترخانه ازدواج و طلاق ثبت و طلاقنامه به زوجه تحویل میگردد.
اما با توجه به آنکه طبق سند نکاحیه مهریه زوجه 100عدد سکه تمام بهار آزادی بوده ولی زوجین توافق نموده بودند که زوجه 150عدد سکه تمام بهار آزادی را بذل نماید، یعنی تعداد 50 عدد سکه بیشتر از مهریه مندرج در سند نکاحیه زوجه بذل نماید.
اما در دفترخانه هنگام ثبت طلاق مذکور به این مهم توجه نگردیده و طلاق ثبت و صیغه طلاق جاری گردیده است، سوال این است، آیا دفترخانه نمیبایست تکلیف 50سکه مازاد بر مهریه زوجه را معلوم و سپس طلاق را ثبت میکرد؟در اینصورت تکلیف زوج جهت دریافت 50 سکه مازاد بر کل مهریه زوجه چه میباشد؟ آیا زوج میتواند درخواست صدور اجراییه نسبت به 50 سکه مازاد بر مهریه زوجه را از دادگاه اولیه بنماید؟یا میبایست دادخواست دیگری تنظیم و ارائه دهد در این صورت عنوان دادخواست چه میباشد؟ بدیهی است طلاق مذکور طبق رای اصداری دادگاه خانواده اجرا نشده است و سردفتر محترم مربوطه بعنوان مجری رای دادگاه نسبت به 50عدد سکه ای که بیشتر از مهریه زوجه میباشد و میبایست به زوج بذل نماید اهمال کاری نموده است، آیا میتوان دفتر دار را مسوول این قصور دانست یا خیر؟و آیا میتوان از دفتردار درخواست ابطال طلاق مذکور و ثبت و اجرای مجدد آن را نمود ؟ و چگونه قبل از پرداخت آن تعداد سکه مازاد بر مهریه زوجه دفتر دار اقدام به ثبت طلاق و اجرای صیغه طلاق نموده است؟ و حکم طلاق جاری شده کدام است صحیح است یا باطل. ایام عده نیز به پایان رسیده است.

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سوالات متعدد مطروحه و نیز تکراری ، نیاز به طرح فروضات محتمل و ضعیف نیست . هر موقع زوجه سابق ادعائی در این خصوص در مراجع قضائی صالح مطرح نمود ، شما می توانید با به همراه داشتن اسناد و مدارک مورد ادعا و مراجعه به دفتر یکی از وکلای متخصص ، کاربلد و باتجربه عضو سایت دادراه مقیم در حوزه قضائی خود و پرداخت اجرت ، مشاوره حقوقی مورد نیاز را دریافت نمائید .

پرسشگر :

خیلی عذر میخوام ،مگه زوجه باید ادعایی مطرح کنه ،عنایت نفرمودید ،طرف مدیون زوج نیست زوجه اس.

یک وکیل

پاسخ دوم : قسمت میانی و انتهایی سؤال قبلی به نحوی طرح شده که انگار مطرح کننده سؤال زوج بوده و یا از زبان او طرح شده است ؟ ملاک تعهد پرداخت مهریه از سوی زوج و یا بذل مهریه از سوی زوجه همان مهریه مندرج در سند ازدواج است و نه توافق زوجین .

پرسشگر :

باتشکر از وکیل محنرم
بله،سوال کننده زوج است،اما ،پاسخ هیچیک از سوالات خود را دریافت نکردم ،لطفا بصراحت پاسخ سوالات بنده را بفرمایبد

یک وکیل

پاسخ سوم : همانطور که قبلا عرض شد و مجددا تاکید می گردد جهت دریافت مشاوره حقوقی تشریحی لازم است در حوزه قضائی خود به وکیل دادگستری مراجعه و با پرداخت اجرت ، خدمات حقوقی خود را دریافت نمائید .