مشاوره حقوقی رایگان - محروم از ارث کردن ورثه

به لحاظ حقوقی و فقهی این سوال که آیا پدر می‌تواند فرزندش را از ارث محروم کند

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
خیر مطلقا
امکان اینکه پدر فرزند خود را از ارث محروم نماید وجود نخواهد داشت
ولی پدر میتواند در زمان حیات خود تمام اموال خود را به دیگران انتقال بدهد

یک وکیل

سلام خیر پدر نمی‌تواند فرزند را از ارث محروم نماید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
قانونا امکان محروم کردن از ارث وجود ندارد

عبدالصمد محمدی مقدم

جناب آقای عبدالصمد محمدی مقدم :

پدر حق محروم کردن از ارث را ندارد ولی تا زنده است می تواند اموالش را به هر کسی که بخواهد منتقل کند.

حمیدرضا ضیائی

جناب آقای حمیدرضا ضیائی :

سلام
خیر
اما می‌تواند در زمان حیات بل اشخاص دیگر در قالب بیع یاصلح یا هبه و...انتقال دهد

مصطفی زمان زاده

جناب آقای مصطفی زمان زاده:

سلام خیر محرومیت از ارث از لحاظ قانونی بلااثر است.

سید مجید رمضانی

جناب آقای سید مجید رمضانی :

سلام
هر فرد در زمان حیات خود هر گونه تصرفی نسبت به اموال خود می تواند انجام دهد مثلا بفروشد یا صلح یا هبه کند لکن بعد از مرگ, اموال وی متعلق به ورثه است. در صورتی که فرد وصیت کند که بعد از مرگم فلان فرزندم محروم از ارث است چنین وصیتی نافذ نیست. حسب ماده 837 قانون مدنی اگر کسی به موجب وصیت، یک یا چند نفر از ورثهٔ خود را از ارث محروم کند وصیت مزبور نافذ نیست. این ماده به صراحت محروم نمودن یک یا چند نفر از ورثه را از ارث ممنوع اعلام نموده. همچنین باید توجه داشت فرد تنها تا ثلث اموال خود را می تواند وصیت کند بنابراین اگر به منظور محروم کردن از ارث کل اموال خود را به نفع شخص معینی وصیت کند چنین وصیتی تنها تا ثلث اموال معتبر است و نسبت به مازاد نافذ نیست.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام خیر نمی‌تواند چنین کاری کند چه فقهی چه حقوقی