مشاوره حقوقی رایگان - تمکین

با سلام .
بنده در دوران عقد بودم که مراسم عروسی ما از سمت زوج بر هم خورد سپس دادخواست الزام به تمکین دادند من با عنوان حق حبس آشنا نبودم ولی در دادگاه اعلام شد که دوشیزه هستم و در دوران عقد هستم و عروسی گرفته نشده و با توجه به اینکه منزلی که تهیه شده بود توسط اینجانب بود که مدارک آن را ارائه داده بودم و چون میدانستم که نمیتواند منزلی تهیه کند گفتم اگر منزلی را خودش تهیه کند تمکین خواهم کرد، رای بدوی من را محکوم به تمکین کرد و به دلایلی بنده نتوانستم اعتراض بزنم به امید شرایط تمکین که نمیتواند آماده کند منتظر ماندم. در زمان اعلام اجرای حکم مدارک و مستندات تهیه ملک را ارائه کردم ولی به آنها توجه نشد و بنده زوجه دوشیزه را محکوم به تمکین در منزلی که خودم تهیه کرده بودم کردند و ناشزه شدم. اعاده دادرسی کردم که به علت مدت زمان گذشته از صدور رای بدوی آن را رد کردند در تجدید نظرخواهی اعاده دادرسی هم رد شد، حال میخواهم بدانم چکار کنم؟ حال که هنوز بنده دوشیزه هستم و حق حبس ساقط نشده و اینکه ملک تهیه شده دیگر موجود نمیباشد. ولی با این اوصاف بنده ناشزه محسوب شده ام. بهترین اقدام در حال حاضر چیست ؟

پاسخ ها :

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
حق حبس یکی ازحقوق زن است
احتمالا بخاطراینکه گفتیدکه حاضربه تمکین هستید دادگاه شمارامحکوم به تمکین کرده است این است که میگویند دردادگاه تنهانرویدو باوکیل به دادگاه بروید که مبادا حرفی بزنید که به ضررتان تمام شود

مهسا ستایش نیا

سرکار خانم مهسا ستایش نیا :

با سلام.بهر حال مطابق ماده 1085 قانون مدنی زن می تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باشد.در ضمن ادامه ی این موضوع به تصمیم شماست .و نیز اینکه می تونید نیمی از مهریه خودتون رو مطالبه کنید.و یا در کنار دادخواست مهریه دادخواست طلاق بدید.موفق باشید

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

مهریه خودتان را به اجرا بگذارید و تمکین را موکول به پرداخت مهریه کنید و از حق حبس خودتون استفاده کنید.البته این راه حل قانونی هست و پیشنهاد من این است که اگر واقعا قصد زندگی با فرد مذکور ندارید به صورت توافقی طلاق بگیرید.چون مبنای زندگی مشترک بر پایه تفاهم و گذشت و ازخودگذشتگی هست نه متن قانون و حقوق قانونی.اگه دو نفر واقعا به هم علاقه داشته باشند و قصدشان تشکیل زندگی مشترک باشد اصولا باید مشارکت کنند نه مقابله.چون طرح دعوی در دادگاه به بنیان خانواده لطمه میزند و جز ایجاد شکاف و بی اعتمادی متقابل نتیجه ای نخواهد داشت.بهتر است صادقانه با طرف مقابلتان مسایل رو درمیان بگذارید و مشکلاتتان را با گفتگو حل کنید.اگر هم نمی خواهید با ایشان زندگی کنید خیلی صادقانه عدم تمایل خودتان به زندگی با طرف را به او اطلاع دهید.به هر حال حقیقت این است که در مسایل خانوادگی عشق و محبت و از خودگذشتگی متقابل زیربنای زندگی را می سازد و هیچ قانونی نمی تواند تضمین کننده یک کانون خانواده گرم و امن را تضمین کند.

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

مهریه خودتان را به اجرا بگذارید و تمکین را موکول به پرداخت مهریه کنید و از حق حبس خودتون استفاده کنید.البته این راه حل قانونی هست و پیشنهاد من این است که اگر واقعا قصد زندگی با فرد مذکور ندارید به صورت توافقی طلاق بگیرید.چون مبنای زندگی مشترک بر پایه تفاهم و گذشت و ازخودگذشتگی هست نه متن قانون و حقوق قانونی.اگه دو نفر واقعا به هم علاقه داشته باشند و قصدشان تشکیل زندگی مشترک باشد اصولا باید مشارکت کنند نه مقابله.چون طرح دعوی در دادگاه به بنیان خانواده لطمه میزند و جز ایجاد شکاف و بی اعتمادی متقابل نتیجه ای نخواهد داشت.بهتر است صادقانه با طرف مقابلتان مسایل رو درمیان بگذارید و مشکلاتتان را با گفتگو حل کنید.اگر هم نمی خواهید با ایشان زندگی کنید خیلی صادقانه عدم تمایل خودتان به زندگی با طرف را به او اطلاع دهید.به هر حال حقیقت این است که در مسایل خانوادگی عشق و محبت و از خودگذشتگی متقابل زیربنای زندگی را می سازد و هیچ قانونی نمی تواند تضمین کننده یک کانون خانواده گرم و امن را تضمین کند.