مشاوره حقوقی رایگان - سفته بدون تاریخ

سلام من 30م سفته به شخصی که کالای قسطی می فروشد بدون ثبت تاریخ دادم و شروع به پرداخت اقساط کردم سفته سال 99دادم وایشان بابت بدهی کسانی که سا98ضمانت کردم شاکی شده وازطرفی یک روز قبل از شکایت وی من مبلغ 8ملیون درمغازه او کارت کشیدم حال سوال این است
1 باتوجه به تاریخ سفته آیا من میتوانم شاکی شوم که ازسفته ای که من به عنوان ضمانت دادم شاهد دارم چون سفته سفید دادم که بابت شخص خاصی دادم وایشان سفته را بابت بدهی نفراتی که یک سال قبل ازایشان خرید کردند اجرا گذاشته
2آیاایشان که مبلغی بابت طلب بدهی سفته دریافت کرده اند نباید آن مبلغ را کسر میکرد وبه مقدارباقی مانده بدهی سفته رااجرامیذاشت آیا کار ایشان تخلف نیست باتوجه به کم نکردن 8ملیون ازسفته 30ملیون
ازشما صمیمانه سپاس گذارم