مشاوره حقوقی رایگان - مابه التفاوت مبلغ پرداخت شده دیه

سلام دوباره بنده از بیمه بابت هزینه های درمانم مبلغی را الحساب درخواست کردم که سال 97 بیمه 108میلیون پرداخت کردند و سال 98 که خواستن دیه منو بدن 27 میلیون کم کردن این چه قانون مزخرفی که پول خود آدمو بهش نزول بدن این چگونه محاسبه میشه لطف راهنمایی بفرمائید

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

این وجه کسر شده بابت نزول نیست از بابت مابه التفاوت دیه دوسال است.مبلغ دیه سال 97با 98فرق داشت و چون دیه به نرخ روز محاسبه میشود این مابه التفاوت را شرکت بیمه کم میکند.به عنوان مثال فرض کنید شما مستحق دریافت یک دیه کامل هستید.اما هنوز رای دادگاه قطعی نشده است ولی شما از شرکت بیمه می خواهید بخشی از این دیه را به صورت علی الحساب به شما بپردازد.در این حالت شرکت بیمه میاد به شما پول میده منتها نمیگه بیا فعلا این بیست میلیون دستت باشه بعدا که پولت را گرفتی بیست تومن ما را پس بده.اونها زرنگ تر ازین حرفها هستند.شرکت بیمه میاد به شما میگه علی الحساب میخواهی خیلی هم خوب اشکالی نداره.چند درصد دیه خودت را علی الحساب میخواهی؟میخواهی پنجاه درصد دیه خودت را علی الحساب بدم.شما قبول میکنی و پنجاه درصد دیه خودت را علی الحساب میگیری.حالا فرض کن نرخ دیه کامل در سال 97صد میلیونه.بیمه میاد پنجاه درصدش رو که میشه پنجاه میلیون تومان به شما پرداخت میکنه.حالا سال 98حکم قطعی میشه شما میری الباقی دیه را بگیری.اینجا بیمه میاد پنجاه درصد باقیمانده بیمه شما را با نرخ سال 98میده.پنجاه درصد باقی را با نرخ سال 97باشما حساب میکنه.فرض کن سال 98دیه کامل150میلیون تومان هست.دادگاه هم حکم داده که دیه کامل به شما بدهند.اونها میگن شما پنجاه درصد دیه خودت را گرفتی درسته.پنجاه درصد باقیمانده هم میشه 75میلیون تومان که به شما پرداخت میکنن.منتها چون در حکم دادگاه اونها محکوم شدن دیه کامل را در سال 98به شما بدهند باید طبق حکم دادگاه عمل کنند برای همین چنین به نظر میاد که از پول شما کم کردند.در اصل هیچ پولی کسر نشده است اونها حین اجرای حکم فقط تفاوت نرخ دیه دوسال را از شما کم میکنند.چون طبق قانون دیه باید به نرخ روز محاسبه شود.اگه شما پنجاه درصد دیه خودتان را سال 97بگیرین.طبق دیه سال 97اون مبلغ را به شما پرداخت میکنند.قانونی هم هست چون اونها پنجاه درصد دیه را پرداخت میکنن در سال 97هم پنجاه درصد دیه همون قدر میشه.سال 98هم به شما میگن خب دادگاه حکم داده ما به شما یک دیه کامل بدیم.دیه کامل الان 150تومن هست.منتها شما پنجاه درصد دیه خودت را از ما گرفتی.نمیگن شما پنجاه میلیون از ما گرفتی میگن پنجاه درصد دیه خودت را گرفتی.پس این 150میلیون که الان باید به شما بدیم نصفش را که میشه پنجاه درصد دیه از شما پس میگیریم چون اینو قبلا از ما گرفتی.اگه شما علی الحساب نمی گرفتی تمام دیه را میتوانستی بر مبنای نرخ دیه سال 98بگیری.حالا من به زبان خیلی ساده نوشتم والا طبق ماده16قانون بیمه شرکت بیمه می تواند اینکار را انجام بدهد و کارشان کاملا قانونیه.اگر تورم وجود نداشت و نرخ دیه هر سال افزایش نمی یافت چنین مشکلی به وجود نمی آمد پس کلهم شرکت بیمه طبق قانون رفتار نموده و بحث نزول مطرح نیست.اما بهتر بود به شما این موضوع را اعلام میکردند تا با آگاهی کامل تصمیم می گرفتید.