مشاوره حقوقی رایگان - ضمانت اجرایی چک

شخصی چکی صادر کرده است (دو میلیاد تومان) و بنده جهت ضمانت پشت چک را امضاء میکنم. در حال حاضر چک وصول نشده و وکیل تصمیم به برگشت زدن چک و انجام اقدامات قانونی دارد. (توقیف اموال و....)
آیا در این شرایط فقط صاحب حساب مسئول و اقدامات قانونی برای ایشان است یا وکیل برای من هم می تواند مشکل ایجاد کند؟
برای مثال اگر شخص صاحب چک مالی را نداشته باشد آیا وکیل می تواند اموال بنده را توقیف نماید یا خیر؟
و در صورتی که بعد از اعسار و بقیه روال به مالی نرسد آیا برای این مبلغ حکم جلب بنده را می تواند بگیرد یا خیر؟
با تشکر از شما

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله؛ شما به عنوان ضامن چک هستید بنابراین مسئولیت پرداخت وجه چک نیز بر عهده شما هم است.

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

بنام خدا با سلام وفق قانون تجارت وقانون صدور چک شما نیز متعهد ومسئول تضامنی پرداخت وجه چک هستید بدین معنی تا سقف مبلغ از هریک چه صادر کننده وچه ظهر نویس هریک سهل تر باشد بایدوجه چک وصول گردد موفق باشید

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

هزینه نمایید و حتما وکیل بگیرید طرف مقابل دسترسی به وکیل دارد
خود را از این حق محروم نکنید

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
چنانچه چک صیادی باشد دارنده صرفا حق تقاضای صدور اجرائیه نسبت به صادر کننده را خواهد داست و لیکن دارنده می‌تواند با صرفنظر نمودن از این اقدام به طرح دادخواست مطالبه وجه و محکومیت تضامنی صادر کننده و ظهرنویسی علیه هر دو نفر اقدام نمود و طرح دادخواست تأمين خواسته نسبت به توقیف اموال ضامن نیز اقدام نماید.