مشاوره حقوقی رایگان - اتهام سرقت مستوجب تعزیر

باسلام دیروز شکوائیه ای برای من مبنی بر اتهام سرقت مستوجب تعزیر در سامانه قضایی ثبت گردید میخواستم ببینم این نوع اتهام چی هستش و به چه سرقت هایی مربوط میشه
راستش بنده با ی نفر مشکل داشتم و اون با ماشین خودش تصادف شاخ ب شاخ با من کردن و پلاکشون افتاد و من طبق صورت جلسه پلیس 110 پلاک ایشان را جهت روند شکایت و پرونده نزد خودم نگه داشتم و ایشان الان با این اتهام از من شکایت کرده آیا میتونه همچین شکایتی کنه و اینکه من چکار باید کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

پاسخ ها :

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

بنام خدا با سلام اصولا برای پیگیری فرآیند دریافت خسارت نیازی به نگهداری پلاک خودرویی طرف مقصرنیست واین چنین مجوزی نیز نه توسط پلیس داده می شود ونه پلیس مجاز به دادن چنین مجوزی است اما اینکه موضوع اتهام سرقت مستوجب تعزیر چیست باید عرض کنم در صورت احراز سرقت مجازات ان حبس است لیکن در صورتی که شما پلاک خودرو را درحضور صاحب پلاک بعنوان ضمانت پرداخت خسارت برداشتید نه بنحو مخفیانه موضوع از تعریف سرقت بطور کلی خارج است ودرصرت دفاع قوی دادگاه نمی تواند شما را بسرقت محکوم کند وممکن است تعریفی غیر سرقت برای آن عملی که مرتکب شده اید متصور شد . موفق باشید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
سرقت دو نوع است: سرقت حدی و سرقت تعزیری.
با عنایت به توضیح شما، سرقتی اتفاق نیافتاده است فلذا در جلسه رسیدگی به همین نحو دفاع بفرمائید.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود اری
شما نمی توانید قاضی کار خود باشید

عفت  قيصري

سرکار خانم عفت قيصري :

صرف شکایت نمی توان به کسی برچسب سارق را زد اگر شما با صورتجلسه پلیس و ذکر موضوع پلاک نزدتون بوده سرقت محسوب نمی شود ولی اگر از برداشتن پلا ک قصد استفاده داشتید ودر جایی از آن پلاک استفاده کردید و عملی مجرمانه صورت گرفته و پنهان از مالک و پلیس با سونیت اقدامی کرده باشید جای بحث دارد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

عدم سوء‌نیت‌خود را باید ثابت‌کنید صورتجلسه پلیس به شما کمک‌می کند.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

سرقت حدی و سرقت تعزیری عمل شما سرقت نیست هر چند غیر قانونی است

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
چنانچه سرقت مشمول عنوان حد نباشد سرقت تعزیری است که مجازات آن دارای حداقل و حداکثر مشخصی است که تعیین آن در اختیار قاضی خواهد بود ولیکن چنانچه برداشتن پلاک توسط پلیس صورتجلسه سده و با مجوز ایشان نزد شما بوده موضوع مشمول عنوان سرقت نخواهد بود.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

در هر صورت شما اگر شکایتی داشته باشید میتوانید از طریق سامانه اطلاع رسانی بر اساس شماره پرونده قسمت روند کار پرونده را چک کنید تا دقیق معلوم شود