مشاوره حقوقی رایگان - رجوع از هبه منزل

یک سال و نیم پیش خونه ای خریدم که 3 دنگ رو از زمان قولنامه به نام همسرم زدم و الان 3 دنگ سند جدا داره بعد از 6ماه از من جداشد و درخواست طلاق داشت و نهایتا یک سال بعد طلاق گرفت. تصمیم به رجوع از هبه داشتم که وکیلم گفت تاثیری نداره چون سندی به نامش نزدی و از قولنامه به اسم خودش بوده ولی مدرک دارم که تمام پول واریزی رو من پرداخت کردم. موقع طلاق توافق کردیم که مهریه رو ببخشه و منم شکایت رجوع از هبه نکنم. آیا الان که هنوز خونه فروخته نشده می تونم شکایت رجوع از هبه کنم و شانس برنده شدن دارم؟
ناگفته نماند همسرم شاغل بود و در خرید خونه پول بهم کمک کرده چیزه حدود یک دنگ

پاسخ ها :

زین العابدین محیط

جناب آقای زین العابدین محیط :

احتمال به نتیجه رسیدن چنین خواسته ای بسیار ضعیف است

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
امکان رجوع از هبه وجود دارد ولیکن ابتدا باید اثبات نمایید که ثمن معامله را به نسبت سه دانگ شما پرداخت نموده اید.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

باید بتوانید آنرا به اثبات برسانید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
شما می‌توانید از هبه خود رجوع نمائید و این موضوع نیاز به‌‌ اثبات دارد.

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

خیر. هیچ شانسی در موفقیت در پرونده رجوع از هبه ندارید.

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب
با توجه به اینکه شخصاً اقرار دارید ایشان به اندازه پول یک دانگ را به شما پرداخته اند و در ازای دو دانگ باقیمانده نیز، اخلاقاً تعهد نموده اید که در قبال بخشیدن مهریه، رجوع ننمایید و درواقع گویی پول دو دانگ منزل را با مهریه ایشان به عنوان دو دین و تعهد متقابل تهاتر کرده اید؛ لذا نقض تعهد پس از ابرای مهریه، عمل شایسته ای نیست لکن بهرحال از نظر قانونی؛ امکان رجوع از هبه درهرحال وجود ندارد چرا که ملک از نام شما به نام ایشان منتقل نشده بلکه بدواً قولنامه به نام ایشان تنظیم شده و فقط پول را شما پرداخته اید و لذا این مطلب به منزله بیع بین فروشنده و زوجه و از طرف دیگر به منزله عقد قرض بین زوج و زوجه است و شما صرفاً امکان مطالبه قرض و وجوه واریزی و پرداختی خود بابت 3 دانگ از منزل را دارید.