مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث پدر بین فرزند و نامادری

سلام پدر و مادر من چندین سال پیش از هم دیگر جدا شده اند و من هم تک فرزند دختر هستم و بعد از چندسال پدر بنده ازدواج کرد با خانمی که یک دختر از همسر فوت شده خود داشته و از پدر من فرزندی ندارد سوال من این بود که حالا با فوت پدرم اموال او چطور بین من و همسر او و یا پدربزرگ و مادربزرگم تقسیم میشود؟و آیا دختر همسر پدرم هم سهمی دارد؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
دختر همسر پدرتون ارث نمی برد.
یک ششم به هر یک از پدرو مادر وی و الباقی به شما می رسد اگر همسرش در زمان فوت زنده باشد یک هشتم نیز به وی می رسد و همسرش می تواند مهریه خود را نیز مطالبه کند.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام پدربزرگ شما یک ششم ارث می‌برد

مادربزرگ شما یک ششم ارث می‌برد

همسر دوم پدر شما یک هشتم ارث می‌برد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

دختر همسر خیر
1/8همسر فعلی و مادر و پدربزرگ هرکدام 1/6الباقی فرزند

مهین نیکو

سرکار خانم مهین نیکو :

سلام دختر ایشان که خیر سهمی ندارد
همسر یک چهارم اموال را می‌برد
پدر بزرگ و مادربزرگ هر کدام یک ششم
مابقی برای شماست

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

دادخواست گواهی انحصار ورثه بدهید به شورای حل اختلاف و وراث پدر شما عبارتند از شما و همسرش و پدرش و مادرش
اول یک هشتم ماترک برای زنش دوم پدر ومادرش یک ششم می برد هرچه باقی ماند مال شماست
دختر همسر پدرت از پدر شما ارثی نمی برد