مشاوره حقوقی رایگان - مهرالمثل

سلام وقت بخیر
من قرار است بدون مهریه عقد دائم کنم
منتها نگرانم اون آقا بخاطر مهریه نداشتنم پایبند زندگی نباشد و کار به طلاق بینجامد
شنیدم زنی که اصلا مهریه ندارد دادگاه موقع طلاق برایش مهرالمثل تعیین می‌کند
اما اگر در سند ازدواج در قسمت مهریه یک جلدقرآن و شمعدان و شاخه نبات قید شده باشد همان‌ها به عنوان مهریه درنظر گرفته شده و هیچ مهرالمثلی تعلق نمی‌گیرد! سوالم این است چه باید کرد؟ می‌توان از عاقد محترم خواهش کرد این کلمات را قید نکنند و فقط بنویسند عدم مهریه
معمولا عاقدها اهمیت نمیدن و حتما طبق رسوم این مهریه (قرآن و شاخه نبات و...) را می نویسند
ممنون میشم کامل راهنماییم کنید که واجد شرایط مهرالمثل باشم و نگرانی از بابت آینده نداشته باشم ...

پاسخ ها :

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
چنانچه مهریه قید نمی‌شود جهت برابری زوجین میتوانید وکالت در طلاق از همسر خود دریافت نمایید در غیر اینصورت تعیین مهریه را پیشنهاد میدهم.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
باید با توافق زوجین باشد
حتما مهریه تعیین نمایید

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

بهتر است به جای قرآن و شاخه نبات هیچ مهریه‌ای نزنید این به نفع شماست زیرا مطابق قانون مدنی وقتی که مهریه در عقد دائم ذکر نشود مهرالمثل ثابت است و این مهرالمثل بنا به عرف امروزی مطابق 313 سکه تمام بهار آزادی است ولی وقتی که قرآن و شاخه نبات بزنید چون دارای قیمت است همان قیمت، قیمت مهریه شماست و مهرالمثل دیگر متصور نیست

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
عاقد موظف است بنا به قصد طرفین در سند ازدواج مقدار مهریه را قید نماید فلذا شما می‌توانید به عاقد بگوئید که هیچ موردی را در قسمت مهریه عنوان ننماید.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
نمیتوانید به کل مهریه ای قید نکنید البته با توجه به تجربه این امر هم اصلا به شما پیشنهاد نمیشود حداقل یک سکه را باید بعنوان مهر جهت صحت عقد نکاح قید کنید و سپس حقوق دیگری از جمله وکالت طلاق و ... اخذ کنید

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

این موارد براساس توافق طرفین است

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله عاقد بر اساس توافق شما مهریه را مینویسد

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

حتی اگر قرآن و شمعدان و شاخه نبات نوشته شود مهریه المسمی است و دیگر مهر المثل تعیین نمیشود.
اگر میخواهید از امتیاز مهر المثل استفاده کنید با دفتر دار صحبت کنید که هیچ چیزی ننویسد. و قبل از امضا دفتر ازدواج و دفتر ثبت مطالعه کنید چیزی نوشته نشده باشد.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

تعیین میزان مهریه در عقد دائمد بین طرفین توافقی است. عاقد نمی‌تواند بدون توافق طرفین مالی به عنوان مهریه در سند ناحیه ذکر نماید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

قرآن و شاخه نبات به نوعی مهریه محسوب می‌شود اما اگر شما آن را عنوان نکنید مهرالمثل به شما تعلق می‌گیرد معادل 313 سکه تمام بهار آزادی