مشاوره حقوقی رایگان - پیش خرید آپارتمان مسکونی

با سلام. من و همسرم تیرماه 97 منزلی مسکونی رو پیش خرید کردیم. قرار بود این آپارتمان 30 خرداد 98 کامل به ما تحویل داده بشه اما در تاریخ مذکور تکمیل نشد. فروشنده ما صاحب زمین هستن و مدام میگفتن بیاین خونه رو تحویل بگیرید ولی چون اماده نبود ما حاضر نشدیم تحویل بگیریم و ازشون شکایت کردیم در نهایت 31 مرداد 98 خونه رو تحویل گرفتیم و قسط تحویل رو تا پایان مهر همون سال تسویه کردیم. وقتی ملک رو تحویل گرفتیم همچنان ناقص بود و حتی کارشناس تامین دلیل که شورای حل اختلاف تعیین کرده بود تایید کرد که منزل آماده بهره برداری نمیباشد. اسفند اولین جلسه دادگاه رو رفتیم که قرار کارشناسی قرار دادن. قرار بود سند هم اسفند 98 به ما بده که بعلت عدم حضور فروشنده گواهی از دفتر اسناد رسمی گرفتیم. من و همسرم الان تو این خونه زندگی میکنیم و بعضی از این نواقص به مرور برطرف شد. مثلا انشعاب گاز و تکمیل پارکینگ و اخرین مورد کنتور اختصاصی برق که اول اردیبهشت امسال نصب شد. اما برخی از عدم تعهد ها هم وجود داره که برطرف نمیشه مثل اسانسوری که قرار بود موتور ایتالیایی باشه ولی موتورش ایرانیه یا سرامیک و کاشی که قرار بود درجه 2 باشه ولی درجه چندم گذاشته و انتن مرکزی که کلا نصب نکرد. ( این موارد جزئی در متمم مشارکت نامه بین سازنده و صاحب زمین نوشته شده و در قولنامه ما نیز ذکر شده که ملک طبق مفاد اون مشارکت نامه بهمون تحویل داده میشه ) در قولنامه ذکر شده که طرفین بازای دیرکرد در تعهدات روزانه مبلغی باید به طرف مقابل پرداخت کنن. سوالات من از این قراره: 1- با توجه به اینکه در تاریخ مشخص شده ی تحویل، اپارتمان قابل بهره برداری نبوده، ایا فروشنده میتونه ادعا کنه ما قسط تحویل رو دیر دادیم؟ 2- برای گرفتن برگه عدم حضور ما چک بین بانکی به نام خودمون بردیم محضر نه به نام فروشنده. ایا بعدا میتونه این مشکل ساز بشه و طرف ادعا کنه ما پول سند رو نمیتونستیم بدیم؟ (ما اون موقع فکر میکردیم چک فقط برای اینه که محضر بدونه ما پولمون برای گرفتن سند اماده هست و فروشنده اصلا در محضر حاضر نشد واسه همین اصلا نمیدونم راهی هست که بفهمه چکی که برده بودیم چه شرایطی داشته) 3- شکایت ما برای گرفتن جریمه دیرکرد هست. ایا میتونیم این جریمه رو هم برای دیرکرد در تکمیل ملک و هم دیرکرد در دادن سند بگیریم؟ و اگر میتونیم بگیریم این جریمه تا چه تاریخی محاسبه میشه یعنی چطوری دادگاه میفهمه کی خونه تکمیل شده؟ چون زمانی که ما تحویل گرفتیم ملک کامل نبود. 4- شکایت ما برای تعهداتی که کلا اجرا نشده مثل موتور ایتالیایی برای اسانسور و انتن مرکزی به کجا میرسه؟

پاسخ ها :

محسن نریمانی ده نوی

جناب آقای محسن نریمانی ده نوی :

با توجه به ماده 20 قانون پیش فروش ساختمان باید مشکلات به وجود آمده را از طریق ارجاع به داوری حل و فصل نمایید.