مشاوره حقوقی رایگان - وجه التزام گزاف

سلام
ملاک گزاف بودن وجه التزام چیست؟

پاسخ ها :

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام نظر قاضی مااک است خارج از عرف و ارزش پول در بانک

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

گزاف به معنای زیاده است لذا مطابق قانون مدنی هرگونه وجه التزام توافقی منعی ندارد و گزاف نیست

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
طبق قانون هر مبلغی تعیین بشه قابل مطالبه است.
ولی در رویه قضایی به نظر چون قصد واقعی وجود ندارد این شرط باطل است

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
از نظر قانونی برای تعیین وجه التزام محدودیتی ندارد مگر اینکه در این مورد به رویه قضایی مراجعه شود.
معمولا برای داوری درباره این موضوعات عرف را در نظر می گیرند.

صفورا جعفرزاده

سرکار خانم صفورا جعفرزاده :

درود، عرف این امر را مشخص می‌کند. اگر عرفا مبلغ گزاف باشد یا در معاملات مشابه مقدار وجه التزام به مقدار قابل ملاحظه ای کمتر باشد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

طبق قانون هر مبلغی تعیین بشه قابل مطالبه است. ولی باید فچقصد واقعی طرفین احراز شود

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام عرفی است ولی به نسبت ارزش مبیع تعیین میشود

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

قاضی بر اساس مبلغ رد و بدل شده و وجه التزام تشخیص می دهد

هانیه حاجی زاده

هانیه حاجی زاده :

طبق عرف محاسبه میشود و در کل گزاف به معنای بیش از اندازه

ابوالحسن افشاری

جناب آقای ابوالحسن افشاری :

درود. در حال حاضر اگر وجه التزام خلاف شرع یا قانون نباشد هیچ ملاکی مبنی بر گزاف بودن آن وجود ندارد.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بسیار سوال کلی است
ممکن است به لحاظ گزاف‌ بودن باطل گردد