مشاوره حقوقی رایگان - تغییر اسم

سلام یه دختر9ساله دارم تو شناسنامه شوهرم با دخالت خانواده اش اسمش رو فاطمه میزاره در صورتی که فاطمه اسم خواهر من هست من هم این موضوع رو از همه پنهان کردم آخه کاردرستی نیست اسم خواهرت رو روبچت بزارن و توی این 9سال هم ثنا صداش زدم کل فامیل هم ثنا صداش میزنن حالا شوهرم هم پشیمون شده و میخواد عوضش کنه به همون ثنا ،ثنا هم اسم قرآنی و عربی هست ایا میشه تغییر داد فاطمه به ثنا؟

پاسخ ها :

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب
فاطمه اسم بزرگ بانوی مسلمانان جهان است و نه نام خواهر شما دوست عزیز و لذا یک پدر حتی میتواند نام چند تن از فرزندان خود را نیز یکسان انتخاب کرده و فاطمه یا هر اسم دیگری بگذارد چه رسد به اینکه نام خواهر همسرش فاطمه بوده باشد!
نتیجه آنکه نه منع عرفی و اخلاقی و نه منع قانونی برای گذاردن نام خواهرتان بر فرزندتان وجود نداشته و ندارد لکن این یک فرهنگ غلط و بی پایه ای است که نام انتخابی یکنفر در اقوام را برای دیگری انتخاب نکنند که به اشتباه و بخاطر سطح نازل فرهنگی بین برخی اقوام جاری است.

درهرحال درصورت تمایل به تغییر نام فرزندتان با توجه به اینکه میفرمایید کل اقوام از موضوع اسم اصلی ایشان و دو اسمه بودن بی اطلاعند و فرزندتان به نام ثنا مشهور است؛ این امکان وجود دارد لکن فرزندتان قانوناً فقط یکبار در طول حیات خویش میتواند تغییر نام بدهد و اگر الان که ایشان به سن قانونی نرسیده است، پدرش اقدام به تغییر نام وی کند و بعدها وی از نام خود رضایت نداشته و خواهان تغییر آن باشد، دیگر این امکان برای وی وجود نخواهد داشت لذا میتوانید تا رسیدن ایشان به سن قانونی نیز صبر نموده و تصمیم گیری راجع انتخاب نام خودش را به شخص ایشان بسپارید.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

صرف نظر از بحث خصوصی و خانوادگی شما در صورتی که خواهان تعویض نام فرزند هستید از طریق سامانه سهیم در ثبت احوال درخواست نمایید لذا در صورتی که اداره مذکور به موضوع اعتراض نمود می‌توانید از طریق دادگاه طرح دعوی نمایید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
از طریق ثبت احوال درخواست خود را پیگیری کنید اگر موافقت نشد باید دا‌دخواست بدهید و از طریق دادگاه موضوع را پیگیری کنید

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
ابتدا از طریق اداره ثبت احوال موضوع را پیگیری کنید و اگر موافقت نشد، در دادگاه حقوقی دادخواست دهید.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام از طريق ثبت احوال و سپس دادگاه پیگیری کنید

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و وقت بخیر خدمت شما کاربر محترم سایت دادراه سیستم تغییر نام در کشور ما به دو به صورت است اول اینکه شما می‌رید ثبت احوال و تقاضای تغییر نام می‌دهید که در اکثر مواقع موافقت نمی‌شود در این مرحله باید به دادگاه حقوقی مراجعه کنید و دادخواست تغییر نام دهید دادگاه بررسی می‌کند دلایل شما را و حکم صادر می‌کند ولی اینطور نیست که صرف دادخواست شما منجر به تغییر نام شود با لوایح قوی نوشته شود و بهتر است وکیل داشته باشید. اسامی مذهبی نیز قابل تغییر هستند و منعی از این بابت وجود ندارد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

از طریق اداره ثبت احوال درخواست دهید اگر پذیرفته نشد برای یک بار دادگاه آن را می‌پذیرد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود بدوا به اداره ثبت احوال رجوع شود
موثر نبود

دادخواست متناسب مطرح گردد

هادی منافزاده

جناب آقای هادی منافزاده :

با سلام.تغییر نام کوچک افراد فقط در شرایط خاص و ویژه ای ممکن است.مثلا اگر نام فرد نامتعارف باشد و ...مراحل قانونی تغییر نام به این صورت هست که متقاضی بدوا می بایستی دادخواست تغییر نام خود را به همراه اصل شناسنامه و واریز تعرفه تعیین شده به ثبت احوال -طبق ماده 20 و تبصره های قانون ثبت احوال - تحویل دهد، در صورت عدم موافقت ثبت احوال، دادخواست خود را به دادگاه امور حسبی تحویل و در صورت صدور رای موافق توسط قاضی، ثبت احوال ملزم به پذیرش تغییر نام خواهد شد.