مشاوره حقوقی رایگان - اعمال حق حبس در مرحله اجرای حکم

شخصی تعهد میکند که روزانه مقدار 500 کیلو گرم شیر در مدت یکسال تحویل شرکت معینی دهد. فروشنده در مدت یکماه تعهد خود را اجرا میکند اما خریدار که در مقابل شیر فروخته شده چک پرداخته ، چکهای او با عدم گواهی پرداخت مواجه میشود و در نهایت بدین جهت فروشنده از تحویل شیر خودداری میکند تا یکسال پایان پذیرد.، پس از یکسال شرکت معین تحویل تمام شیر را در 11 ماه دیگر میکند و در نهایت حکم قطعی به تحویل مقدار معینی از شیر صادر میشود .،
در مرحله ی اجرای احکام فروشنده به حق حبس استناد میکند و تحویل شیر را منوط به پرداخت وجه آن میکند،
حال سوال این است ایا فروشنده میتواند در مرحله ی اجرای حکم به حق حبس خود استناد کند و مانع از اجرای حکم قطعی شود؟ یا او میبایست در مرحله ی رسیدگی به حق حبس خود استناد میکرده؟

پاسخ ها :

محسن نریمانی ده نوی

جناب آقای محسن نریمانی ده نوی :

طبق رای دادگاه باید حکم اجرا شود و کسی نمی نواند مانع اجرای حکم به هردلیلی شود.