مشاوره حقوقی رایگان - سند عادی دریافت مهریه

سلام.خسته نباشید. خواهش میکنم جواب سوالم رو بدید.
اگر زوجه بخاطر ترس از مطلقه شدن و آبروریزی و بخاطر وعده و وعیدهای زیاد زوج، مجبور شود در یک برگه بنویسه که 100 سکه از مهریه اش روگرفته و بعد ادعایی نداره و اثرانگشت و امضا بزنه، نتیجه اش چی میشه؟ برگه نه تاریخ داره نه ثبت محضری شده و نه شاهدی امضاش کرده.
قاضی ابتدا گفت که این یعنی ابراء مهریه اما من تو سایت خوندم که ابرا نیست چون ابرا یعنی اینکه شما بگی بری الذمه کردی و مهریه نمیخوای درحالیکه شما گفتی مهریه رو دریافت کردی و حالا همسرت باید ثابت کنه که مهریه رو بت داده. ضمنا همسرم پیش پلیس گفت که سکه ها رو توخونه خودمون دستی و حضوری به من داده و از مامانش گرفته و مامانش تو 30 سال زندگیش این سکه ها رو جمع کرده بوده درحالیکه مادرش بخاطر مخالفت با ازدواج ما اسمش رو از شناسنامه خط زده بود و اون رو از ارث محروم کرده بود و زندگی ما رو هم خراب کرد.
آیا بعد از اظهارات همسرم، بازهم قاضی میتونه بگه که ابراء مهریه بوده و تشخیص من ابراء هست یا اینکه چون همسرم گفته سکه ها رو حضوری تحویل داده،دیگه بحث ابرا از بین میره و شوهرم باید ثابت کنه سکه ها رو داده؟
اگر نتونه ثابت کنه که سکه ها رو داده و معلوم بشه که دروغ گفته، آیا محکوم به پرداخت 114 سکه میشه؟ مجازات دروغ گفتنش به پلیس و بازرس چی میشه؟ آیا میتونه درخواست اعسار بده یا باید یکجا پرداخت کنه؟
آیا شوهرم که هیچ مدرکی مثل فیش واریزی، فاکتور طلا فروشی و... نداره و فقط ادعا میکنه سکه ها رو داده، میتونه با قسم دروغ و شهادت شاهدهای دروغ، 100 سکه رو نده؟
ضمنا شوهرم پیش پلیس کلی اظهارات دروغ و ضد و نقیض کرد و حرفهای متناقض زد. آیا همین تناقض گویی دلیل بر دروغ گویی نیست؟

پاسخ ها :

وحید سلیمی

وحید سلیمی :

شما به مواررد و فرضیات مختلفی اشاره کرده اید که قاضی در کنار اظهارت طرف مقابل و با در نظر گرفتن جمیع جهات رأی خواهد داد. در این جا نمی توان به جای قاضی نظر داد.

پرسشگر :

ببخشید من هم میدونم که رای باقاضی هست وایشون میتونن هرتصمیمی بگیرن.اماسوال من اینه که طبق قانون،آیاباوجوداینکه شوهرم ادعاکرده که سکه هاروحضوری وفیزیکی تحویل من داده وازمادرش گرفته،آیابازهم قاضی میتونه بگه تشخیص من ابرا هست یا اینکه شوهرم طبق قانون باید ادعاش روثابت کنه؟
اگرنتونه ادعاش روثابت کنه وقاضی بفهمه که دروغ گفته،محکوم به پرداخت114 سکه میشه یاقاضی بازمیتونه بگه نظرشخصیش ابرا هست؟
ضمنا من متن دست نوشته روبرای چندتاوکیل خوندم،همشون گفتن ابرا نیست وشوهرت باید ثابت کنه پرداخت کرده اماقاضی قبل ازادعاهای همسرم،اصرارداشت که دستنوشته ابرا هست.
ضمنامن مجبورشدم بخاطرترس ازطلاق وآبروریزی اون متن روبنویسم.حتی اثرانگشتم هم با استامپ نیست بلکه شوهرم مجبورم ‌کرد انگشتم روهمون موقع خودکاری کنم واثرانگشت بزنم.متن نامه روهم خودش گفت بنویسم

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،به نظرمیرسدهنروکالت همین وقت هااست که خودی نشان میدهد،مطالبی که شما گفتیدهمه به نفع شمااست،اما چراقاضی محترم به نفع شمانگرفت،به موقع پاسخ دادن،به وقت دفاع نمودن،گریه وعجزولابه نکردن،ارائه اسنادمحکمه پسندووو...دردادگاه هامهم است.موفق باشید

پرسشگر :

آقای کیا نژاد ممنون از پاسختون.
باید خدمتتون عرض کنم که اول که همسرم برگه رو برد پیش قاضی،من به قاضی گفتم که فکرمیکنم برگه برای قبل از عقد هست و ضمنا شاید جعل شده باشه و ثانیا ایشون منومجبوروتهدید کرده که برگه رو بنویسم. قاضی بم گفت که این متن یعنی ابراء مهریه.البته تا اون موقع که قاضی چنین حرفی بزنن،همسر من دادگاه نیومده بودن و ادعا نکرده بودن که سکه ها را حضوری ودستی به من دادن.
بعد ازاینکه من ادعا کردم که مجبورشدم و ادعای انکار واقعی بودن مفاد سند رو کردم و گفتم اصلا سکه ای نگرفتم و یک سری مباحث پیش اومد، من و شوهرم رفتیم پیش پلیس و اون جا ایشون چند بار به دروغ گفتن که سکه ها رو از مادرشون گرفتن و حضوری به من دادن و بعد از ادعاهای همسرم، هنوز جلسه ی دیگه ای تو دادگاه تشکیل نشده.
حالا میخوام بدونم آیا قاضی بعد از اظهارات همسرم پیش بازرس و پلیس مبنی بر تحویل دادن سکه هابه صورت حضوری،آیا میتونه بازهم بگه که علیرغم اظهارات همسرم، تشخیص ایشون اینه که بنده ابرا کردم یا خیر؟
یعنی میخوام بدونم با وجود اظهارات همسرم، کلا بحث ابرا از بین میره و همسرم باید ثابت کنن که سکه ها رو دادن و اگرندن محکوم میشن یا اینکه قاضی بازهم میتونه اظهارات همسرم رو نادیده بگیره و بکه تشخیص من ابراء هست و حکم به ابراء بده؟
ضمنا من مجبور شدم از ترس مطلقه شدن و آبروریزی و خراب شدن زندگیم نه تنها اون برگه رو بنویسم بلکه حدود 50 میلیون پول به همسرم بدم و همچنین پول وسایلی مثل تلویزیون وآینه شمعدون و... رو من بدم و پول دانشگاهش من بدم و پول وسیالی که داماد باید برای عروس بخره رو هم من بدم.

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام شما توضیح نداده اید که پرونده شما کیفری هست یا حقوقی؟ می توانید ابتدا شکایت کیفری تهدید و اکراه ماده 668 تعزیرات بر علیه شوهرتان به دادسرا بدهید و با گرفتن وکیل تهدید و اکراه را ثابت کنید و به استناد این محکومیت مهریه تونو به اجرا بگذارید

پرسشگر :

آقای فیض آبادی،همسر من درخواست طلاق داده و برای مهریه، اون برگه رو به قاضی داده و گفته من 100 تا سکه دادم.حالا میخواد براساس اون برگه، 100 تا سکه رو به من نده.
من اون برگه رو حدود 4 یا 5 سال پیش نوشتم.آیا میتونم با استناد به اینکه اثرنگشتم استامپی نیست و شوهرم مجبورم کرده همون موقع انگشتم رو خودکاری کنم و با استناد به اینکه تو پیامکهاش وصدای ضبط شده اش میگه تا مهریه ات ونفقه ات و همه چیز رو نبخشی، پولی که دستت دارم رو بت نمیدم و پیامک هاش که همش تهدید به طلاق میکنه، ازش شکایت کیفری بکنم؟
البته برای من مهم اینه که مهریه ام رو کامل ازش بگیرم و الان سوالم اینه که آیا با وجود اظهارات همسرم مبنی بر تحویل دادن سکه ها به صورت حضوری،باز هم قاضی میتونه اظهارات همسرم رو نادیده بگیره و حکم به ابرا مهریه بده یا اینکه چون همسرم مدعی شده سکه ها رو داده، باید از طریق رسید یا فاکتور طلافروشی یا از طرق دیگه،ثابت کنه که سکه ها رو داده و دیگه بحث ابرا کاملا ازبین میره و قاضی نمیتونه حکم به ابرا بده؟
اگرهمسرم نتونه ادعاش رو ثابت کنه و ثابت بشه که به بازرس و پلیس هم دروغ گفته و اونها رو فریب داده و منم فریب داده و مجبور کرده، محککوم به پرداخت 114 سکه میشه؟
آیا اظهارات متناقض و خلاف واقع همسرم نزد بازرس،دلیل بر دروغ گویی و رد ادعاش نمیشه؟

علیرضا قاسمی

جناب آقای علیرضا قاسمی :

سلام اين برگه ضمه شوهر را از پرداخت مهريه مبري ميكند

پرسشگر :

اقای قاسمی،من ازچندتاوکیل پرسیدم اوناگفتن که اولازوجه میتونه مدعی بشه که سندخلاف واقع هست وسکه ای پرداخت نشده واین زوج هست که باید ثابت کنه سکه روپرداخت کرده.
ثانیا گفتن ابرابه این معنی هست که زوجه بگه مهریه نمیخوام نه اینکه بگه دریافت کردم.ثالثا گفتن وقتی زوج مدعی شده که سکه هاروفیزیکی وحضوری به زوجه داده،بایدادعاش روثابت کنه والبینه علی المدعی واگرنتونه ثابت کنه،بحث ابراازبین میره وزوج محکوم میشه.
وکیل همسربنده هم اگراعتقادبه ابراداشتند،همسربنده روراهنمایی نمیکردن که بگن سکه دادن و...
اگربحث ابرابوده،چراوکیل همسرم بش گفته که بگوسکه هارودادم و...
ضمنامن مجبورشدم اون سندروبنویسم.ازطرفی شوهرم هم قبل عقد توبرگه نوشته بودهروقت خونه بخره 3 دنگ به اسمم میکنه وشوهرم مجبورم کرد وتهدیدم کرد ودرآخرگفت حالاکه من برگه 3دنگ رونوشتم،توهم بنویس 100 سکه دریافت کردی.
متن برگه روهم شوهرم بم دیکته کرده بود.

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام مجدد شوهر شما برای اثبات ادعایش سند عادی ارائه کرده و شما در جلسه اول می توانستید نسبت به این سند ادعای تردید و انکار و یا جعل نمایید واگر اینگونه بود شوهرتان اگر نمی توانست اصالت سند را ثابت کند از عداد دلایل خارج میشد و اگر دلیل دیگری نمداشت ادعایش رد میشد ولی ظاهرا شما انتساب سند را به خودتان قبول کرده اید و گفته اید که بنا به اجبار و اکراه آن نوشته را امضا کرده اید به نظرم شما دو کار می توانید بکنید راه کار اول که شکایت کیفری بود را گفتم و راه کار دوم این است که دادخواست متقابل ابطال سند را با توجه به مواد10 و 199 قانون مدنی بدهید ضمن اینکه اگر شکایت کیفری کردید و شعبه مشخص شد گواهی برای دادگاه خانواده ببرید و تقاضای توقف رسیدگی را تا زمان نتیجه دعوای کیفری نمایید موفق باشید

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.اگر شما قبول کردید که دست نوشته امضای شماست ومربوط به بعد از عقد است.همسرتان بابت آن 100 سکه بری خواهد بود.یاالله