مشاوره حقوقی رایگان - ضرایب ایثارگری در هفتمین آزمون استخدامی فراگیر

باسلام، بر اساس برنامه پنجم توسعه در آزمونهای فراگیر برای ایثارگران بالای 25درصد و فرزندان شهدا ضرایب خاصی اعمال می گردید ، با اینکه برنامه ششم توسعه در سال 96 جایگزین برنامه پنجم گردید اما رویه اعمال ضرایب همچنان در فراگیرهای پنجم و ششم ادامه پیدا کرد، تا در فراگیر هفتم که این ضرایب بدون هیچ اطلاع رسانی قبلی و یا بدون هیچ بخشنامه ای آشكار حذف گردیدند و بنیاد شهید مدعی است که رای دیوان عدالت اداری بوده است برای ایجاد عدالت.
همسر من سهمیه فرزند شهید را دارند و نفر دوم کتبی هستند و رقیب ایشان فرزند جانباز 25 درصد. بر اساس بند ج ماده 87 قانون توسعه دولت مکلف است که تمام فرزندان شهدا و جانبازان بالای هفتاد درصد را استخدام کند ، حال با شرایط به وجود آمده (حذف ضرایب) و وجود "بند ج" استخدام به چه صورت انجام خواهد گرفت؟؟؟ یعنی می توانیم به استخدام امیدوار باشیم؟؟؟؟ نا گفته نماند که همسر من هم حدنصاب لازم را در آزمون کسب نموده اند و هم رشته مورد نظر دستگاه اجرایی را دارند.
و در صورت عدم استخدام آیا حقی برای پیگیری ما وجود دارد؟ و باید به کدام دستگاه مراجعه کرد؟
با تشکر از پاسخگویی شما

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

خیلی از مواد مندرج در برنامه های توسعه در عمل و زمان اجرا با مشکل مواجه می شوند و اجرایی نمی شوند.با این اوصاف اگر اعلام نمودند که برای رعایت عدالت و تساوی بین شرکت کنندگان چنین امتیازی را حذف نموده اند یحتمل درست می گویند چون دلیلی ندارد مجریان قانون از انجام وظایف قانونی خود تخطی نمایند.در مجموع اگه امتیازی برای فرزند شاهد یا جانباز در استخدام قابل اعمال باشد متصدیان امر طبق دستورالعمل اعمال خواهند نمود و اگر رویه تغییر پیدا کرده و قابل اعمال نباشد از این مقرره عبور خواهند کرد و امتیازی در نظر نمی گیرند.در مورد قوانین هم آخرین اراده قانونگذار معیار عمل خواهد بود.اگر قانون موخر امتیاز سابق را لغو کند نسخ صورت گرفته است و این اختیار قانونوگذار است که از مصوبه سابق خود عدول کند.اما در هر حال فعلا چنین عدولی صورت نگرفته و بند ج ماده 87قانون برنامه ششم توسعه به قوت خود باقی است.لذا شما می توانید در صورت عدم اجرای این مقرره قانونی از طریق طرح موضوع در دیوان عدالت اداری الزام متصدیان امر به اجرای قانون و اعمال سهمیه را بخواهید.هر چند این قانون مخالف اصول قانون اساسی و اصل تساوی بین اشخاصو آحاد ملت در انتخاب شغل می باشد و با بسیاری از اصول قانون اساسی مغایرت دارد اما به هر حال قانون است و لازم الاجراست و برای اشخاصی که طبق این قانون امتیازی برایشان به وجود آمده حق پیگیری وجود دارد چون ذینفع محسوب میشوند و برای پیگیری حقوق استخدامی خودشان به مرجع ذیصلاح که مطابق قانون دیوان عدالت اداری است مراجعه کنند