مشاوره حقوقی رایگان - حق ملاقات فرزند

با سلام من دانشجوی گرگان هستم و به مدت 2 سال است که گرگان زندگی میکنم حضانت فرزندم تا 7 سال تمام با من است قبلا مشهد زندگی میکردم پسرمم مشهد به دنیا آمده زوج در مشهد درخواست حق ملاقات فرزند داده الان مشکلم مکان ملاقات فرزند هستش میخواستم دادگاه با من موافقت میکنه که این آقا برا ملاقات بچش گرگان بیاد یا باید من بچه رو بیارم مشهد که این آقا بچشو ببینه ؟

پاسخ ها :

مرتضی جمالوند

جناب آقای مرتضی جمالوند :

با سلام و وقت بخیر؛
ماده 1174 در رابطه با زمان و مکان ملاقات با کودک بعد از طلاق نیز چنین پیش بینی شده است :

« تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزییات مربوط به آن ، در صورت اختلاف بین ابوین با محکمه است » . پس در صورتی که در خصوص زمان و مکان ملاقات میان والدین توافقی حاصل شود ، بر اساس آن عمل می شود و در صورتی که اختلافی باشد ، دادگاه زمان و مکان ملاقات را بر اساس شرایط و مصالح کودک تعیین می کند که ممکن است یک الی دو بار در آخر هفته و در ساعات بخصوصی باشد .

از آن رو که تعیین زمان و مکان ملاقات با فرزند بعد از طلاق معمولا موجب اختلافات بسیاری در والدین می شود ، موارد ذیل حائز اهمیت اند :

زمان ملاقات را می توان افزایش یا کاهش داد . پس خواهان افزایش دادن یا کاهش دادن مدت زمان ملاقات با فرزند ، می تواند دادخواست افزایش و یا کاهش زمان ملاقات را به دادگاه صالح ارائه کند که دادگاه بر اساس شرایط و مصالح کودک حکم به افزایش یا کاهش مدت زمان ملاقات خواهد داد ..بر همین اساس میتوانید در صورتی که در حکم دادگاه محل قید گردیده مجدد برای تغییر محل بواسطه ی مشقت و عسروحرج از دادگاه صادر کننده حکم درخواست کنید