مشاوره حقوقی رایگان - عدم تحویل ملک توسط موجر

سلام. بنده مستاجر یک واحد تجاری بمدت 5 سال بوده و برای سال ششم بصورت شفاهی برای تمدید تا پایان سال 98 به توافق رسیدیم. بدلیل کرایه بالا در این سال قادر به پرداخت نبودم و بعد از دو ماه از تمدید با موجر مبنی بر تخلیه ملک بدلیل بالا بودن ملک تماس گرفته و ایشان به من اجازه تخلیه دادند. دو روز بعد از موافقت ایشان بنده مستاجر برای ملک گیر آوردم که ایشان فرمودند زودتر تخلیه کن و خودم کاسبی راه می ندازم. 15 روز بعد از تخلیه و علی رغم اینکه برای تخلیه به توافق شفاهی رسیده بودیم و برای این مورد شاهد هم داشتم و از همسایه ها شهادت کتبی هم گرفته بودم، ایشان تماس گرفتند و گفتند که شما مستاجر من هستید و حق فسخ ندارید. کار به شکایت رسید و علی رغم تمامی ادله به نفع من و عدم حضور مالک در دو جلسه دادگاه و با توجه به نفوذی که در دادگستری داشتند یک هفته بعد از دادگاه دوم قاضی با ایشان تماس تلفنی گرفته و ایشان را احضار می نماید و فقط 4 خط برای قاضی می نویسد که من اجازه تخلیه نداده ام و قاضی علی رغم صحبت شهود و اظهارنامه کتبی من و عدم پاسخگویی مالک به اظهارنامه، حکم را به نفع مالک مبنی بر مستاجر بودن من تا پایان سال 98 صادر کرد. دادگاه تجدید نظر هم بخاطر کرونا تشکیل نشد و باز هم با اعمال نفوذ ایشان و خیلی سریعتر از روال معمول (کمتر از 24 ساعت) حکم تایید شد. در اردیبهشت 99 (یک ماه بعد از اتمام قرارداد بر اساس حکم نهایی) با ایشان هم خودم و هم یک بنگاهی تماس گرفت که تشریف بیاورند و کلید را تحویل بگیرند و گفتند بخاطر شرایط کرونایی در قرنطینه هستند و بعدا می آیند. در تیرماه هم بعد از چند بار تماس باز هم اظهارنامه دادم که کلید را تحویل بگیرند و ایشان جواب رسمی ندادند و بعد از چند روز فقط اس ام اس دادند که همه پول رو بریز تا نماینده برای تحویل بفرستم. با توجه به شناختی که از موجر دادم اگر پول را واریز کنم مدرکی برای تسویه کامل ندارم پس اینکار را انجام نمی دهم. با تمام این تفاصیل سوال بنده ایست: با توجه به اینکه توسط خودم و بنگاه چند بار تماس گرفته شده و اظهارنامه رسمی هم داده ام که کلید را تحویل بگیرد و ایشان امتناع نموده در حالی که حکم برای پایان سال 98 بوده و مغازه از مرداد 98 تخلیه شده است آیا ممکن است موجر بتواند برای سال 99 و در حالیکه شش ماه از سال گذشته و هنوز کلید در دست من هست پولی از من بگیرد؟

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

متاسفانه اقدامات اشتباهی صورت گرفته است . شما به محض اتمام قرارداد باید دادخواست تنظیم کرده و کلید واحد را به شورای حل اختلاف تحویل می دادید و همزمان ودیعه خود را مطالبه می کردید . لذا بابت مدتی که پس از اتمام قرارداد کلید در ید شما بوده موجر می تواند اجرت المثل ایام تصرف را مطالبه کند