مشاوره حقوقی رایگان - تفاوت کلاهبرداری و دروغگویی

سلام دو ماه پیش شخصی که خود را از صدا و سیما معرفی مینمود ضمن تماس با اینجانب به دروغ گفت از طرف همراه اول برنده جایزه سفر به عتبات شدم و برای دریافت هزینه سفر مرا به پای عابر بانک کشاند و موجودیم را برداشت نمود که طی دادخواستی شکایتی را تحت عنوان کلاهبرداری در دادگاه مطرح کردم ولی دادیار پرونده اعلام کرد کلاهبرداری نیست و یک دروغگویی و باید حقوقی شکایت کنم لطفا راهنمایی بفرمایید.

پاسخ ها :

طاهره تكري

سرکار خانم طاهره تكري:

سلام .باید دفاعیه خوبی در دادگاه داشته باشید.در این خصوص با وکیل حضوری مشاوره داشته باشید .

پرسشگر :

سلام برای اثبات ادعای خودم امکانش هست درخواست کنم که قاضی فایل مکالمات فردناشناس با اینجانب را از مخابرات استعلام کند؟

غلامرضا ظریفی

غلامرضا ظریفی :

استان :

بنظربنده اعتراض کنیدیااعاده دادرسی درصورت قطعیت رای دهیدزیرادروغگویی بخشی ازکلاهبرداری است کلاهرمانورمتقلبانه که موجب تحصیل مال غیرشودکلاهبرداری است که باتعریف شماصدق میکند.

اکرم اسلامی

سرکار خانم اکرم اسلامی :

با سلام
متهم برای اعمال قصد مجرمانه متوسل به فریب شما گشته است لذا وقتی مال شما برده شده مصداق کلاهبرداری رایانه ای می باشد

مهدی بلوری شادباد

جناب آقای مهدی بلوری شادباد:

با سلام
برای بنده هم دقیقا همین اتفاق افتاد که با انتقال 12 ریال قصد دسترسی به مشخصات وی را داشتم که مقدور نشد و این مورد با توجه به حربه های که به ان متوسل میشوند مصداق کلاهبرداری است.

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.شما اعلام را نفرمایید.چه قراری صادر کرد؟یاالله

بهزاد احمدی ندوشن

جناب آقای بهزاد احمدی ندوشن :

با سلام
تفاوت دروغگویی صرف که جرم انگاری نشده و کلاهبرداری در این است که در مورد اخیر شخص بایستی به عملیات متقلبانه متوسل شده باشد و این عملیات عرفا موجبات فریب بزه دیده را فراهم سازد و به عبارت دیگر نوعا افراد اغفال شوند.به نظر می رسد دادیار مربوطه در این خصوص به این نتیجه نرسیده که عملکرد مشتکی عنه باعث فریب نوعی افراد می شود.
موفق باشید

شهلا اروجی

شهلا اروجی :

سلام
اين افراد دروغ صرف نمي گويند بلكه با مانوري متقلبانه از جمله شبيه سازي وصل نمودن تلفن به ارگان هاي مختلف به صورت حرفه اي اقدام مي كنند
حتما مي بايست لايحه اي كامل توسط وكيل تنظيم گرددو دقيق شرح داده شود

سيدجواد قرشي

جناب آقای سيدجواد قرشي:

متاسفانه داديار اشتباه نموده شما ميتوانيد با عنوان تحصيل مال از طريق نامشروع دوباره شكايت نماييد

مهدی فیروز بخت

مهدی فیروز بخت :

استان :

تحقق جرم کلاهبرداری مستلزم عملیات متقلبانه از قبیل جعل و سواستفاده از سفید امضا و غیره می باشد و صرف دروغگویی کافی برای وقوع جرم کلاهبرداری نیست ولی شما همچنان میتوانید از طریق دادسرا اقدام به شکایت خیانت در امانت کنید

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

با سلام : این موضوع میتواند جرم تحصیل مال از طریق نامشروع باشد ، دادیار اشتباه کرده است ، کلاهبرداری عبارت است از توسل به وسایل متقلبانه فریب طرف وبردن مال او وسایل متقلبانه در کلاهبرداری باید فیزیکی باشد .

یک وکیل

سلام
دادیار محترم رو توجیه میکردید که عمل جنبه کیفری دارد ، حد اقل جرم تحصیل مال از طریق نامشروع اتفاق افتاده
به قرار دادیاری توسط یک وکیل اعتراض کنید، طرح دعوای حقوقی زمانبر و طولانی است

پرسشگر :

سپاس از پاسختان..دادیار رای صادر نکرد بعد از کلی بحث بالاخره دادیار قانع شد نیابت قضایی برای متهم صادر کنه ..میخوام درخواست احضار صدا و سیما و مخابرات را هم ارایه کنم برای ادای توضیحات

احمد نورانی

جناب آقای احمد نورانی :

با سلام
یکی از ارکان مهم جرم کلاهبرداری عنصر مانور متقلبانه میباشد با این توضیح کلاهبردار با حیله و وسایل متقلبانه مجنی علیه را فریب و گول بزند در مانحه فیه چون مانور متقلبانه ای نبوده ظاهرا به تشخیص دادسرا کلاهبرداری منتفی است اما عمل آن شخص تحت عنوان تحصیل مال از طریق نامشروع قابل تعقیب و مجازات میباشد وان در صورت اثبات ادعای شما
شما میتوانید یکی از دلایل خود را استناد به پرینت مکالمات قرار دهید

پرسشگر :

با سپاس مانور متقلبانه منظور چی هست؟
شخص مذکور در ابتدا خودش را از پرسنل رادیو با کدپرسنلی کذایی معرفی کرد و اظهار داشت من را برای مصاحبه به اتاق فرمان وصل میکنه

استودیوی صدا و سیما را خیلی ماهرانه بازسازی کرده بود

گفت از طرف شرکت همراه اول برنده جایزه سفر به عتبات شدم و برای دریافتش به عابر بانک مراجعه کنم و طی عملیاتی که میگه جایزه را بحسابم واریز میکنه

طی مراحلی که گفت و انجام دادم ابتدا عبارت حساب عتبات روی عابر بانک ظاهر شد و با ادامه عملیات پولم بحساب خودش واریز کرد

اینها مانور متقلبانه هست؟

الهام  بيرانوند

سرکار خانم الهام بيرانوند :

باسلام دقیقا مصداق کلاهبرداریه به قرار دادسرا اعتراض کن ان شاء الله نتیجه بگیرین

بهزاد احمدی ندوشن

جناب آقای بهزاد احمدی ندوشن :

با سلام
با توضیحات اخیری که ارائه فرمودید بلی پاسخ مثبت و رفتار شخص توسل به وسایل یا عملیات متقلبانه است‌.

مرجان  اويسي

مرجان اويسي :

سلام با عنوان تحصیل مال از طریق نامشروع شکایت کنید

ام البنین تنکابنی رضایی

سرکار خانم ام البنین تنکابنی رضایی:

پرونده شما مصداق کلاهبرداری دارد و به اشتباه منع تعقیب صادر شده است. در هر صورت شما تا 10 روز از تاریخ ابلاغ می توانید نسبت به این قرار اعتراض کنید.

پرسشگر :

با سلام در حال حاضرفقط در مورد صاحب حساب که پول به حسابش رفته قرار منع تعقیب صادر شده و در مورد شخصی که تماس گرفته و اشخاصی که پول را برداشت کردند و فیلم عابر بانک هم موجود است هیچ ذکری به میان نیامده است پرونده جهت اظهار نظر به دادستان ارسال شده است .
1)آیا تا قبل از اعلام نظر دادستان میتونم به دادستان مراجعه و جهت نقض قرار،ادله خودم ارایه کنم ؟

2) آیادر تقاضای نقض قرار میتونم درخواستهای مرتبط دیگری هم مطرح کنم ؟مثلا استرداد وجه واریزی ، در خواست استعلام پرینت و فایل مکالمات

پرسشگر :

صاحب حساب که پول به حسابش رفته ساکن شهر دیگریست که در قرار منع تعقیب ذکر شده نیابت منتج به نتیجه نشده است و قرار منع تعقیب براش صادر شده است میخوام در لایحه اعتراضی جلب توأم با ورود به مخفیگاه و جلب سیار درخواست کنم آیا ممکنه؟

پرسشگر :

در قرار صادره به ماده 741 قانون تعزیرات ماده 13 جرایم رایانه ای استناد شده که اگر کسی با تغییر یا ایجاد یا محو یا اختلال در سامانه وجهی کسب کنه مصداق کلاهبرداری رایانه ای و تحصیل مال از طریق نامشروع هست و چون بنده خودم مبلغ را کارت به کارت کردم لذا متهم نقشی در سوء استفاده از سامانه خودپرداز نداشته است.از طرفی دادسرای نیابت هم ظاهراً موفق به جلب صاحب حساب نشده است . از طرفی در این پرونده فقط هویت صاحب حساب مشخصه و معلوم نیست صاحب حساب همان فرد ناشناس باشد که تماس تلفنی گرفته یا مبلغ را از حساب برداشت نموده است . لطفا راهنمایی بفرمایید
1) آیا بدون شناسایی افراد ناشناس مذکور (تماس تلفنی گیرنده و برداشت کننده وجه ) و صرفاً تحقیقات در باره صاحب حساب مصداق نقص رسیدگی و عدم کفایت تحقیقات هست؟
2) بنظر خودم فرد ناشناس که تماس تلفنی گرفت بطور غیرمستقیم و با فریب اینجانب به خودپرداز بانک دسترسی پیدا کرده است و نیت مجرمانه خودش را عملی کرده آیا در خصوص سوءاستفاده غیرمستقیم از یک وسیله ماده قانونی داریم؟

پرسشگر :

در قرار منع تعقیب استناد به اصل براءت افراد و عدم کفایت ادله استناد شده در حالیکه متهم جلب و بازجویی نشده و اظهاراتی در نفی یا تکذیب مستندات ارایه نکرده بنظرم اصل براءت موضوعیت ندارد آیا نظرم درسته؟

یعقوب زیرک قولنجي

یعقوب زیرک قولنجي :

استان :

دادیار اشتباه فرموده اند و کاملا موضوع عین کلاهبرداری می باشد و در صورتی که قرار منع تعقیب صادر کرده باشد اعتراض بفرمایید

ابوالفضل فاضلی

جناب آقای ابوالفضل فاضلی :

سلام از جرائم کیفری با عنوان تحصیل مال از طریق نامشروع می باشد و از مصادیق کلاهبرداری است

یک وکیل

سلام از طریق تحصیل مال از طریف نامشروع شکایت کنید

پرسشگر :

بعد از ابلاغ قرار منع تعقیب امکانش هست در لایحه اعتراض مواردی مثل تحصیل مال از طریق نامشروع و درخواست استرداد وجه واتریزی را مطرح کنم یا شکواییه جدید و پرونده جدید باید تشکیل بدم؟

فرزانه عزتي

فرزانه عزتي:

این تحت عنوان کلاهبرداری تلفنی التحصیل مال از طریق نامشروع می باشد .که در آگاهی پیگیر این قضیه میشوند.

پرسشگر :

در این پرونده ضمن اعتراض به قرار منع تعقیب میتونم بدون تغییر ماوقع، خواسته های جدیدیا عنوان جدیداتهامی مطرح کنم ؟

علی اصغر فدایی

جناب آقای علی اصغر فدایی :

بهتر است اگر حق رجوع دارید رجوع کنید، ضمنا عدم حضور شما مانع ثبت طلاق نیست

زهرا  استيري

سرکار خانم زهرا استيري :

سلام. در دادسرای جرایم رایانه ای طرح دعوی کنید ،تخصصی تر رسیدگی می شود. قانونا نیاز نیست شاکی عنوان جرم رو ذکر کند شما اعلام جرم کنید و بنویسید به شرح شکواییه تشخیص جرم اتفاق افتاده با قاضی پرنده هست وقتی شاکی عنوان جرم را اعلام کند و قاضی نظرش بر عنوان دیگری باشد بلافاصله شکایت رو رد میکنه .

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام به نظر می رسد از مصادیق کلاهبردای وجرم است چرا که مشتکی عنه با طرفند وحیله وعنوان واهی موجب اغفال وفریب وبردن مال شما شده شما می بایست ظرف ده روز فرجه مقرر قانونی به تصمیم دادیار اعتراض می نمودید تا موضوع توسط قاضی دادگاه کیفری دو مورد بررسی وبازنگری قرار می گرفت .

پرسشگر :

احتمالا اتهام مطروحه مصداق ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و کلاهبرداری باشه

پرسشگر :

البته هنوز دادستان نظرش را اعلام نکرده و قرار ابلاغ نشده ولی اگر ابلاغ شد میشه شکواییه را اسقاط و مجددا بدون طرح عنوان جرم شکایت کنم؟

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
نظر به اینکه اینگونه موارد در جامعه به شدت رواج پیدا نموده وبا فریب وعملیات متقلبانه افراد را وانمود میکننند که برنده جایزه شده ووجوه عابر بانک را برداشت مینمایند لذا موضوع در قالب عنوان مجرمانه قرار خواهد گرفت البته در اینجا عناوین مجرمانه بین محاکم متفاوت خواهد بود برخی عنوان کلاهبرداری را مصادق موضوع میشناسند وبرخی مطابق ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس ارتشا وکلاهبردای موضوع را تحصیل مال از طریق نامشروع تلقی مینمایند لذا در صورتیکه دادسرا قرار منع تعقیب صادر نموده است نسبت به ان اعتراض تا در مرجع بالاتر رسیدگی تا حقوق قانونی شما محفوظ بماند
موفق باشید

پرسشگر :

بنظرم فردی که تماس تلفنی گرفته موجبات انتقال موجودی حساب بانکی ام به حساب فرد نظرش را فراهم نموده است

پرسشگر :

اگر به قرار اعتراض کردم و دادگاه هم قرار را درست تشخیص دهد رای قطعی و غیرقابل پیگیری است؟
در این صورت میتوانم با عنوان دیگری مجددا شکایت کنم ؟

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
درجرم کلاهبرداری بایدعملیات ومانورمتقلبانه صورت گیرد یعنی مثلا وقتی زنگ زده وخودراکارمندصداوسیمامعرفی کرده بایدیک کارت شناسایی جعلی کارمندی صداوسیماراهم نشان میداده وصرف معرفی کردن به دروغ کفایت نمیکند

جناب آقای سامان هادی بیگی :

امروزدادستان هم قرار را تایید کرد میخوام اعتراض کنم چونکه استودیوی صدا و سیما را هم مدلسازی کرده بود و روی صفحه عابر بانک ستاد عتبات ظاهر شد

پرسشگر :

استودیوی صدا و سیما را بازسازی کرده بود و روی صفحه بانک ستاد عتبات ظاهر شد .اگر بخوام تحت عنوان تحصیل مال از طریق نامشروع مجددا شکایت کنم باید به همان شعبه درخواست بدم یا دوباره روال تشکیل پرونده از اول طی کنم؟

پرسشگر :

بنظرم چونکه گردش مالی اثبات شده و مدارک بانک موجوده و صاحب حساب جلب نشده و توضیحاتی نداده اتهام محرز هست مگر متهم دلیل بیاره پس دادیار برعکس نظر داده با استناد به اصل براءت جرم را محرز ندانسته .گردش مالی و واریز پول به حسابش و بعد خارج شدن پول از حسابش جرم نیست؟

پرسشگر :

امروز قرار ابلاغ شد به قرار صادره اعتراض و استناد به تحصیل مال از طریق نامشروع هم کردم و خواستار استرداد وجه واریزی هم شدم آیا این موارد در لایحه اعتراضیه قبول میشه؟

پرسشگر :

سلام اعتراضم به قرار صادره ارجاع شد به دادگاه کیفری 2 .در سامانه نوشته منتظر اجرای دستور قاضی.
آیا دادگاه کیفری2 رسیدگیش غیرحضوری هست یا خودم را هم احضار می کنند؟

پرسشگر :

سلام اگر بخواهم دوباره تحت عنوان تحصیل مال از طریق نامشروع شکایت کنم به همان شعبه شماستم ارایه کنم و آیا نیازمند هزینه است؟

پرسشگر :

اگر دادگاه کیفری دو هم قرار و نظر دادیار تایید کرد بازیه نظر دادگاه کیفری دو میتونم اعتراض کنم ؟ فرجام خواهی؟ اعاده دادرسی؟ تجدید نظرخپاهی؟

پرسشگر :

دادگاه کیفری هم قرار صادره دادسرا تایید و اعتراضم را رد کرد چه اقدامی میتونم بکنم؟

علی زارع آب باریک

جناب آقای علی زارع آب باریک :

خیر کلاهبرداریست به رای اعتراض کنید