مشاوره حقوقی رایگان - خرید ملک دارای موانع قانونی انتقال سند

با سلام ، بنده ملکی در یکی از روستاهای شهرستان رضوانشهر گیلان خریداری کردم و بنا به اعتمادی که به مشاور املاک نمودم متأسفانه این ملک رو گرونتر از عرف منطقه به من فروختند و من هم تمام دار و ندارم رو پس از بازنشستگی به خریدار که خود مشاور املاک و بساز بفروش هست دادم ( 673 میلیون تومان ) . در زمان خرید هم این ملک ، هم نامه بنیاد مسکن به دهیاری رو دیدم که کاربری این ملک مسکونی هست و در داخل طرح هادی و هم پروانه ساخت تأیید شده توسط دهیاری و فروشنده تعهد داد در قولنامه که هر گونه مانع قانونی وجود داشت در راه انتقال سند ، اون رو رفع کنه ، پس از خرید برای ثبت سند رفتم اقدام کنم متوجه شدم بنیاد مسکن میگه طرح زمین ملک شما باغیه در حالی که خودشون نامه رسمی دادند که طرح مسکونیه و اعلام میدارند کارمند ما در سال 92 تخلف کرده و اخراج شده در حالی که روی همین نامه همان سال خود بنیاد پروانه ساخت داده و این خانه ساخته شده ، البته فروشنده این پروانه ساخت رو در سال 98 تمدید کرده در دهیاری و مهر دهیار و مسئول فنی دهیاری ها هم تأیید کرده اما متاسفانه بدون اطلاع مهندس ناظر این ساختمان ساخته شده و مهندس ناظر پس از اطلاع بنده و بازدید ، نتیجه گزارش مبنی بر اشکالات متعدد و عدم گرفتن پایان کار با وجود این اشکالات و تخلفات قانونی رو به من اعلام نمود . فروشنده پس از متوجه شدن از این دو اشکال قانونی حاضر به فسخ معامله نیست و میگه همینطوری برات میفروشم که من برای اینکه دیگری بعد از من به مشکلات این ملک برنخوره زیر بار نرفتم و راهی جز دادگاه و تقاضای دادخواست ظاهراً ندارم با چند وکیل هم صحبت کردم اونها همه میگن حق با شماست حتی در دادگاه ، منتها موضوع برگشت ثمن معامله شماست که چه شکلی و با توجه به تورم چگونه به شما بازگرده در حالی که من 10 روزه کل پول هم بهشون دادم و قولنامه رو هم تا پاس نشده آخرین چک به من ندادند ، هر کسی رو هم واسطه قرار دادم چون فهمیده کار به دادگاه میخواد بکشه یجورایی میخواد فسخ کنه اما مدل فسخش باز به ضرر منه مثلا میگه چک 6 ماهه میدم و خونه برمیگرده به نام من و تا زمانی که اونجا هستی هر وقت دلم بخواد مشتری میارم و میبرم حتی نصف شب و دی جورایی باز هم داره اذیت میکنه ، ممنون میشم اگر راهنماییم کنید

پاسخ ها :

سيد محمد سجادي

جناب آقای سيد محمد سجادي:

اگر شرط فسخ در قرارداد قید شده دادخواست فسخ و مطالبه ثمن به نرخ روز مطرح کنید