مشاوره حقوقی رایگان - صدور دو دادنامه قطعی مجزا ( ایراد شکلی قرار رد دادخواست )

در مرحله تجدید نظر صلاحیت نماینده حقوقی مبنی بر عدم دارا بودن اختیار تجدیدنظر خواهی از موکل خود ( مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی .......... ) پس از ختم رسیدگی قرار رد دادخواست طی دادنامه قطعی تجدیدنظر خواهی صادر شد. و پرونده برای دادگاه نخستین ، شعبه اجرای حکم و بایگانی راکد ارسال شد و عملا فراق دادرسی رخ داد.

84 روز بعد قاضی با عنوان اینکه دادخواست دیگری در پرونده موجود است اجرای حکم متوقف نمود؟؟؟
وی برگه ای در منضمات دادخواست رد شده که در فرم دادخواست بود و امضای اصیل ( مدیرعامل فوق الذکر را داشت ) و در صورتمجلس های محکمه فوق نیز به صراحت عدم ثبت در سامانه ثنا و عدم پرداخت هزینه دادرسی آورده شده و راسا بدون ارجاع پرونده به دادگاه نخستین ، دستور رفع نقص را به تجدید نظرخواه ( پرداخت هزینه دادرسی ) ابلاغ نمود .
اقدام کننده این دادخواست نیز همان نماینده حقوقی است که سمت وی احراز نشد و خود اصیل نیز در موعد مقرر برای تقدیم دادخواست حاضر نشده است . و محتوای دو دادخواست نیز یکی می باشد.
قاضی سمت دادخواست دهنده بدوی که ( رئیس هیات مدیره و مدیرعامل و صاحب امضا و سهامدار عمده یک شرکت مهندسی - سهامی خاص است ) را - علی رغم ارائه نظریات اداره ح ق ق و نشست های قضایی و آرای شعب دیوان و رای اصراری و ... که چنین سمتی را می پذیرند و حتی علاوه بر شعب دیگر بدوی و تجدید نظر ، در همین شعبه در پرونده مشابه دیگری توسط همین قاضی و مستشار سمت خواهان بدوی پذیرفته شده بود - احراز نکرد و بواسطه اینکه هیات مدیره صراحتاً حق اقامه دعوی را به مدیرعامل خواهان ( با اوصاف جایگاهی فوق ) نداده است با توسل به قاعده عدم ، دادنامه دوم قطعی را با قرار رد دعوای خواهان بدوی را صادر نمود .
ضمناً دادنامه متوقف شده اول را تعیین تکلیف نکرده است .
سوال :
1- ضمن اطلاع از ماده 8 ق آ د م اشان بر مبنی کدام اختیار قانونی معین شده جلوی اجرای حکم را گرفته اند ؟
2 - با عنایت به اینکه تجدیدنظرخواه ( خوانده بدوی ) هیچ اعتراضی به سمت خواهان بدوی ننمود و همچنین م 199 در مبحث رسیدگی به دلایل ق آ د م ، قاضی می تواند ( در این موضوع و اوصاف فوق ) راسا برای یکی از طرفین دعوا تحصیل دلیل نماید؟
3- بنا بر صورت جلسات متعدد محکمه ( به ترتیب تاریخ شماره 2 برای دادخواست و دادنامه اول و شماره های1 و 3 و 4 و 5 برای دادخواست و دادنامه دوم ) که بین صورتجلسه 2 و 3 فاصله زمانی 84 روز سپری شده است و با فرض صحت تاریخ صورت جلسات و عدم دستکاری در آن ، شعبه از دادخواست دیگر خبر داشت ، چه ضرورتی برای صدور دادنامه اول بود؟
4 - آیا یک پرونده به ترتیب عرایض فوق می تواند اینگونه دارای 2 دادخواست باشد؟
5- آیا دو دادنامه ( موضوع غیر موارد تجزیه پذیر) وجاهت قانونی دارد؟ و برای ابطال دادنامه دوم فقط از طریق م 477 باید اقدام نمود؟

با سپاس بیکران

پاسخ ها :

یوسف حزبا

جناب آقای یوسف حزبا :

با سلام لطفا مدارکتان را بفرستید تا بررسی شود.