مشاوره حقوقی رایگان - ماده ١٤٧ اجرای احكام و توقف عمليات اجرايی

در جايي خواندم هرگاه عين محكوم به ( مال غير منقول ) در زمان تقديم دادخواست در تصرف يا مالكيت محكوم عليه بوده باشد و قبل از صدور راي ، با مبايعه نامه عادي و به عقد صحيح به شخص ثالث منتقل شود بايد حكم صادره عليه متصرف فعلي ( شخص ثالث ) در هر حال اجرا شود زيرا اثر حكم مربوط به زمان تقديم دادخواست است.
با توجه به مطلب فوق اگر مال غير منقول داراي سند رسمي ، در حوزه قضايي شهر ديگري قرار داشته باشد و لاجرم صحت و سقم معامله و نهايتا الزام به تنظيم سند بايد در دادگاه وقوع ملك تعيين گردد ايا قاضي صادر كننده راي ميتواند بنا بر اعتراض ثالث اجرايي در چارچوب ماده ١٤٧ قانون اجرای احكام مدنی و صرف ملاحظه مبايعه نامه ، " قرار توقيف عمليات اجرايي را تا تعيين تكليف نهايي شكايت صادر كند"؟.

پاسخ ها :

ابراهيم حیدری

جناب آقای ابراهيم حیدری:

سلام وقت شما بخیر صدور قرار توقف عملیات اجرائی تنها با پرداخت خسارت احتمالی امکان پذیر است در غیر اینصورت خیر

رامين  كريم نژاد

رامين كريم نژاد :

استان :

اعتراض شخص ثالث نسبت به عملیات اجرایی درصورتی که مستند یا دلیل معترض مبایعه نامه عادی باشد برابر ماده 146 و زمانی که دلیل سند رسمی یا حکم قطعی دادگاه باشد (مستند مالکیت)طبق ماده 147 قانون اجرای احکام مدنی با همان دادگاه صادر کننده حکم که معترض دراثر اجرای حکم اصلی حقی برای خود قائل بوده که درمعرض تضییع میباشد قرارداد بله بدوا با اخذ تامین مناسب بنظر دادگاه در صندوق دادگستری ازسوی ثالث تودیع شده و سپس موقتا دادگاه برای مدت زمانی معین قرار توقیف عملیات اجرایی را صادر ودر اولین وقت مقتضی دادگاه به درخواست ثالث رسیدگی میکند