مشاوره حقوقی رایگان - تصرف عدوانی

به نام خدا
قطعه زمین به مساحت حدود 1000 متر مربع در حومه یکی از شهرهای استان گیلان متعلق به جد پدری بنده می باشد که محل سکونت و زندگی پدرم و خواهرانش بوده است. اکنون سالها گذشته و خانه ی موجود در آن تخریب شده . حدود زمین با سیم خاردار مشخص شده بود. از اسناد و مدارک زمین چیزی که در اختیار ما بود مقدار 2 دَهو ( یعنی حدود 200 متر مربع ) نسق ثبت شده بود که البته این موضوع در روستا ها طبیعی است . چون اغلب نسق ها با اصل زمین تحت تصرف مالک برابری نمی کند و با مراجعه به جهاد کشاورزی و اداره ثبت اسناد قابل اصلاح می باشد. اما متاسفانه شخصی که در همجواری این ملک سکونت دارد از این موضوع با خبر شده و ملک فوق را تصرف می کند ! بعد از مدتی ( شاید حدود یکسال ) که ما به محل زمین مراجعه می کنیم متوجه میشویم که ایشان بخشی از زمین ما را تصرف نموده است. بعد از درمیان گذاشتن با شورای محل و شخص متصرف ، وی صراحتا اعلام می کند که چون شما اسناد و مدارکی ندارید پس این ملک جزء املاک بنده است ! قابل ذکر است که او ( شخص متصرف ) مقدار 6000 متر مربع نسق داشته که از مادرش به ارث می برده و بدون تقسیم بین سایر وراث تمامی آن را فروخته و اکنون چشم به زمین ما دوخته است !!
با مراجعه به محاکم قضایی و شکایت کیفری با عنوان تصرف عدوانی تشکیل پرونده صورت گرفت . پس از گزارش پاسگاه ، دادگاه از ما اسناد و مدارک و شواهد خواست. ما همان دو دهو و سه نفر شاهد داشتیم که حاضر شدند. دادیار از مشتکی عنه پرسید که : شما چه مدرکی دارید ؟ که وی در پاسخ گفت 6000 متر مربع نسق !!!
دادیار پرونده را ارجاع داد به کارشناسی .کارشناس پس از حضور در زمین مذکور متاسفانه نظر روشنی اعلام نکرد و در مجموع اظهار ضعف نمود و در نهایت گفت که کارشناسی این موضوع از عهده وی خارج بوده و باید به کارشناس حقوقی واگذار گردد !
در نهایت دادگاه برای ما قرار اناطه صادر نمود !!! که ما هم چون اسناد مکتوبی نداشتیم هیچ اقدامی نکردیم و آن موضوع همینطور ماند !
اکنون حدود 4 سال از آن ماجرا گذشته و پدر بنده که یکی از وراث پدربزرگم بود و شاکی این پرونده ، به رحمت خدا رفته اند ...
بند به تازگی متوجه شده ام که در اسناد امور اراضی جهاد کشاورزی آماری به جز آن دو دهو از زمین ما موجود می باشد .
جدا از آن دویست متر در جایی دیگر مقدار 5 دهو به همراه یک خانه یک اتاقه ذکر شده است که برای نسق اش اقدامی صورت نگرفته بود .
یعنی اکنون بجز آن دو دهو(دویست متر مربع ) ،5 دهو ( پانصد متر مربع ) بهمراه یک خانه یک اتاقه بنام مرحوم پدر بزرگ بنده در جهاد کشاورزی ثبت شده است.
اکنون برای اثبات و پیگیری حق مالکیت ما بر آن زمین چه اقدامی صحیح تر است؟
متشکرم

پاسخ ها :

فریبا زینائی

سرکار خانم فریبا زینائی :

اول گواهی انحصار پدرتون دا بگیرید بعد دادخواست اثبات مالکیت بدین به دادگاه حقوقی