مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث

اگر توافق بین وارث انجام شده باشد، میتونه زیر توافق بزنه؟ آیا کسی که فوت کرد بگوید خانه برای فلان کافی یا باید سند زده باشه و ادعا کنند اون موقع زنده بودن داده. آیا بعد از بیست سال انحصار وارثت انجام میشه و تکلیف وارثی که فروخته اند چی؟ پدر میتونه به هم وارث خانه بده و فقط به پسرش نده. اسم نیاورده در وصیت نامه فقط وارثین میگن نداری. چون مال بقیه وارث اسم آورده. به این صورت که 6 اتاق داشت و گفته اتاق 1مال ق، اتاق 2 مال ب، اتاق 3 مال دو تا پسر ها که برن سر اون زمین و اتاق 4 مال همسرم بعد از مرگ به دخترها و اتاق 5/6 مال یک پسر دیگر. فقط اسم دو تا پسر نیاورده .حالا یک پسر رفته رو زمینی که اتاق 3 به آن تعلق داشت و به پسر رفته رو زمین دیگر ولی بین وارث توافق شد که از اتاق همون شماره 3 به این پسر بدن. حالا بعد از بیست سال اون پسر دیگر که رفته اون زمینی که اتاق 3 جزء وصیت نامه آمد و با برادرش توافق کرد بود میگه اتاق بده. میخوام ببینم ادعا ایشان درست هست؟ اگر درست هست ایشان میتونه ادعا کنه اتاق شماره 1 که بیست سال بردی به من بده. طبق قانون ارث مگر این ادعا درسته نیست و اون پسر میگه نه اون دیگر فروخته شد و اون پدرم موقع زنده بودن داده است. اون پسر که الان این وسط اتاق ندارد تکلیفش چی هست؟ مرحوم 1/3 داده برای روزه و نمازش. آیا یا طبق قانون ارث میتونه ادعا کنه اتاق من کو یا اتاق شماره 1 بدهند؟

پاسخ ها :

معصومه شاهی ناراب

معصومه شاهی ناراب :

سلام
کسی نمی‌تواند وارثی را از ارث محروم کند و اگر وصیتی کرده نسبت به ثلث اموال یعنی یک سوم نافذ است.