مشاوره حقوقی رایگان - ضمانت بانکی

باسلام
بنده فرهنگی هستم دوسال پیش ضامن دوم وام مسکن خانه های 99 ساله یکی از آشنایان شدم ضامن اول یک نفر دیگه ای هست که حتی توی دفترخانه خانه تعهد محضری هم داده ولی من تعهد محضری ندادم فقط با فیش و حکم کارگزینی، که متاسفانه وام گیرنده با اینکه توانایی پرداخت دارد بعد از پرداخت یکی دو قسط دیگه پرداخت نکرده، (1) میخواستم بدونم به فرض وام گیرنده اگر پرداخت نکند و بانک بخواهد از ضامن کسر کند وقتی دو ضامن باشه از هر دو ضامن کم میکند یا به انتخاب از یکی از ضامنین؟
(2)، چونکه خانه های 99ساله بنیاد مسکن تا پرداخت وام صورت نگیرید سند داده نمیشود ایا ما میتوانیم طرح شکایت به بنیاد مسکن و مراجع قضایی داشته باشیم که سند به وام گیرنده و صاحب خانه ارائه ندهند و جلوگیری کنند و در صورت پرداخت نکردن و کسر کردن مبلغ وام از ضامنین طرح درخواست توقیف خانه و ندادن سند به وام گیرنده به مراجع قضایی داشته باشیم؟
(3)، وام گیرنده هم خانه و هم ماشین و هم حساب بانکی البته پول ها به حساب به نام خانمش باز کرده و واریز میکند آیا در صورت پرداخت نکردن و کم کردن مبلغ وام از ما میتونیم جهت توقیف این اموال باتوجه به اینکه توان پرداخت داشته و نپرداخته اقدام کرد؟
باتشکر

پاسخ ها :

مهشید فروزان مفرد

مهشید فروزان مفرد :

استان :

با سلام بانک به انتخاب از هر کدام ضامن بخواهد کسر می‌کند
نمیتوانید درخواست عدم انتقال سند به وام گیرنده بدهید ولی می‌توانید بعد از انتقال سند به وام گیرنده سند را توقیف کنید